Παραχωρηση χωρου για την πληρη λειτουργια της Λαικης Αγορας Κομοτηνης ζητουν απο το Δημο οι παραγωγοι

Συνεχίζουν να είναι μεγάλες οι ανάγκες των παραγωγών, που ελπίζουν τη δημιουργία «Πράσινης Αγοράς» στην Κομοτηνή

Να δοθεί στους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς Κομοτηνής επιπλέον χώρος, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν όλοι κάθε Σάββατο και να πάψει η εκ περιτροπής λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς, ζήτησαν το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ροδόπης από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιώργος Κουτρουλός, και ο αντιπρόεδρος κ. Πασχάλης Αθανασίου, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο για να θέσουν τα προβλήματα που έχουν πλήξει τον κλάδο κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και τις ανάγκες που συνεχίζουν να υπάρχουν, για τις οποίες ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου.
 

Πετούν πολλά προϊόντα λόγω της εκ περιτροπής λειτουργίας

 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Κουτρουλός, το σημείο αιχμής είναι η Λαϊκή Αγορά της Κομοτηνής, την οποία προσπαθούν να λειτουργήσουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να μην χάνουν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους και να τα διαθέτουν στο καταναλωτικό κοινό.
 
Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να λειτουργούν εκ περιτροπής, δηλαδή 50% το ένα Σάββατο και οι υπόλοιποι το επόμενο, όμως επιθυμούν να γίνει μια παράλληλη Λαϊκή Αγορά, με χώρο που θα δώσει λόγω των ειδικών συνθηκών ο Δήμος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να διαθέτουν όλοι οι παραγωγοί τα προϊόντα τους κάθε Σάββατο, πάντα φυσικά τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα και τις αποστάσεις.
 
Η κατάσταση άλλωστε στο χώρο των παραγωγών είναι δύσκολη, με πολλά προϊόντα τους να μένουν αδιάθετα και να πετιούνται. Και αυτό γιατί μπορεί στη δεύτερη καραντίνα να έμειναν ανοιχτοί εκ περιτροπής, αποφεύγοντας τη μεγάλη ζημιά που είχε γίνει την άνοιξη όταν είχαν χάσει σχεδόν 2 μήνες, όμως πάλι η διάθεση των προϊόντων μία φορά το δεκαπενθήμερο έχει δυσκολίες. Όπως σημείωσε ο κ. Κουτρουλός, «όταν πας κάθε δεκαπέντε μέρες μια λαϊκή, φανταστείτε πως δεν κρατούν ούτε οι ντομάτες, ούτε τα αγγούρια ούτε τα μαρούλια, και κάποια πράγματα πετιούνται».
 
Όσο για στήριξη από την Κυβέρνηση, σημείωσε πως τους έχουν υποσχεθεί αυτή να γίνει, ανάλογα και με τις καλλιέργειες, και αυτό περιμένουν από το αρμόδιο Υπουργείο.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα δημιουργίας της λεγόμενης «πράσινης» Λαϊκής, όπου θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους αποκλειστικά τοπικοί παραγωγοί, για την διευκόλυνση των οποίων αναμένουν σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή.
 

Αρωγός ο Δήμος στη σωστή λειτουργία των Λαϊκών

 
Ο κ. Γκαράνης φάνηκε θετικός στην δημιουργία μιας τέτοιας αγοράς, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε πως ο Δήμος αναγνωρίζει τα προβλήματα που προκλήθηκαν ειδικά στο πρώτο κλείσιμο των λαϊκών και το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
 
Ο Δήμος, σημείωσε, στέκεται αρωγός στην εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών ευθύνης του, στο πλαίσιο της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό τόσο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID 19 όσο και τη δημιουργία πνεύματος ασφάλειας στους πολίτες για να επιστρέψουν στις λαϊκές αγορές και να προμηθευτούν τα εξαιρετικά παραγόμενα προϊόντα της περιοχής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.