«Παντοπωλειο…στο ρολοι»

Ένα «μπακάλικο»- σπονδή στην παράδοση και την ντόπια παραγωγή

Μπορεί η κρίση να βοήθησε στο να γίνει εμφανέστερη από ποτέ, ωστόσο η στενή σχέση του Έλληνα με την παράδοση, σε κάθε έκφανσή της, αποτελούσε πάντα βασικό του χαρακτηριστικό αλλά και πηγή έμπνευσής του.
 
Αντίστοιχο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό των Ελλήνων αποτελούσε πάντα και το καλό φαγητό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο χαρακτηρισμός «καλοφαγάδες» που συνοδεύει την εθνικότητά μας στο εξωτερικό, ούτε και το γεγονός ότι η πολυσυζητημένη «μεσογειακή κουζίνα» βασίζεται σε γεύσεις της ελληνικής γης.
 
Αυτά ακριβώς τα δύο χαρακτηριστικά, μαζί με την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την πολύχρονη παρουσία του στον χώρο της εστίασης, αποφάσισε να συγκεράσει ο κ.Κώστας Χαυτόπουλος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Σουλτάν Τεπέ», δημιουργώντας στην περιοχή της παλιάς αγοράς της Κομοτηνής και, συγκεκριμένα, στη διασταύρωση των οδών Συντάγματος Κρητών και Βασιλέως Παύλου, το «Παντοπωλείο…στο ρολόι».
 
Η λογική του παντοπωλείου, όπως μας λέει ο ίδιος, είναι απλή και βασίζεται πάνω σε αυτήν του παραδοσιακού μπακάλικου. Φέροντας και ο ίδιος το «γονίδιο του μπακάλη» , καθότι ο παππούς του διατηρούσε μπακάλικο στην Ξυλαγανή και αντιλαμβανόμενος την περιέργεια του κόσμου για τα υλικά που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του «Σουλτάν Τεπέ», αποφάσισε να κάνει πράξη το νέο του αυτό εγχείρημα.
 
Και ο καταλληλότερος χώρος για το εγχείρημα αυτό δεν ήταν άλλος από την πιο γραφική γωνιά της πόλης μας, αυτή του Πύργου του Ρολογιού, που στέκει δίπλα στο Εσκί Τζαμί και αποτελεί τοπόσημο της Κομοτηνής και βασικό προορισμό εγχώριων και μη τουριστών. Μία γειτονιά άλλωστε στην οποία ο ίδιος έχει εδώ και χρόνια επενδύσει, όντας υπέρμαχος της συνεισφοράς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε τομείς και καταστάσεις που το κράτος μειονεκτεί ή ακόμα και αδιαφορεί.

Με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Νίκου Νικάκη που υπέγραψε το interior design, ο Κώστας Χαυτόπουλος διαμόρφωσε έναν σύγχρονο χώρο, παραδοσιακής ωστόσο φιλοσοφίας, με κάθε γωνιά του μαγαζιού να είναι αφιερωμένη σε κάποιο είδος προϊόντων, σε μεγάλη ποικιλία αλλά και ποσότητα. 

Προτεραιότητα στην ντόπια παραγωγή


Ξεχωριστές γεύσεις της ελληνικής γης, από επιλεγμένους ντόπιους, κατά κύριο, λόγο παραγωγούς δεσμευμένους στην ποιότητα «στολίζουν» το εσωτερικό του μαγαζιού, με το προσωπικό του έτοιμο να σας κατευθύνει προς την κατάλληλη επιλογή βάσει των προσωπικών σας κριτηρίων και επιλογών, από νωρίς το πρωί έως και τις 11 το βράδυ.
 
Αλλαντικά, τυροκομικά προϊόντα, όσπρια, ξηροί καρποί, αλίπαστα, σάλτσες και οτιδήποτε βρώσιμο μπορεί να βάλει ο καθένας στο μυαλό του, το 80% των οποίων προέρχονται από παραγωγούς της Ροδόπης, αλλά και προϊόντα που άπτονται των δικών μας γευστικών επιλογών από όλη την Ελλάδα, μοναδικά επιλεγμένα και κυρίως δοκιμασμένα προσφέρονται σε τιμές, σύμφωνες με την υφιστάμενη πραγματικότητα, παρά τη γευστική «πολυτέλεια» που προσφέρουν.
 
Χαρακτηριστικό των προϊόντων, η αποκλειστική συνεργασία του «Παντοπωλείου» με τα εργαστήρια αλλαντοποιίας Sary, που εδρεύουν στην Δράμα και τα οποία εδώ και 120 χρόνια διατηρούν αναλλοίωτη τη συνταγή για τα φημισμένα τους αλλαντικά, ξυπνώντας μνήμες μιας άλλης εποχής. 

Μεζέδες δια χειρός Άκη Πάρτσια με φόντο το ρολόι

Η μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας όμως που προσφέρει το «Παντοπωλείο» δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην πώληση των προϊόντων αλλά και στην ανάδειξή τους, δια χειρός του Κομοτηναίου Σεφ Άκη Πάρτσια, ο οποίος επί καθημερινής βάσεως επιμελείται μοναδικά πιάτα φτιαγμένα κατ’ αποκλειστικότητα με τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια του καταστήματος και τα οποία μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει με μια του επίσκεψη στο μεζεδοπωλείο που λειτουργεί από τις 11 το πρωί και μετά στον δεύτερο όροφο του καταστήματος.

Έχοντας την εμπειρία αλλά και τη γνώση να αναδείξει το ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος ο Κομοτηναίος σεφ δημιούργησε έναν κατάλογο μεζέδων που συνοδεύουν ιδανικά το τσίπουρο, το κρασί ή την μπύρα που επιλέγει ο επισκέπτης να πιει με φόντο τον Πύργο του Ρολογιού, και ο οποίος κατάλογος ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις γεύσεις κάθε εποχής.

Info:
«Παντοπωλείο… στο ρολόι»
Συντάγματος Κρητών και Βασιλέως Παύλου, Κομοτηνή
Ώρες λειτουργίας: 8 το πρωί με 11 το βράδυ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.