Πανελλαδικη Σταση Εργασιας κηρυξε η ΑΔΕΔΥ

«Προφανής κοροϊδία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο οι ψευδεπίγραφες αυξήσεις των μισθών»

Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε για σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 η ΑΔΕΔΥ κάνοντας λόγο για εμπαιγμό στις αυξήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή του το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων επισημαίνει πως πρόκειται για ψευδεπίγραφες αυξήσεις τονίζοντας πως  «παρά τις τυμπανοκρουσίες και την υπερπροβολή από τα ΜΜΕ ότι, δήθεν, γίνονται μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς των Δ.Υ., ότι αυτές ισοδυναμούν με επιστροφή του 13ου μισθού κλπ, τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει».

Όπως εξηγεί η ΑΔΕΔΥ, η Κυβέρνηση χορηγεί σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο μια αύξηση 70 ευρώ μεικτά, το οποίο μετά την αφαίρεση των κρατήσεων διαμορφώνεται στο καθαρό ποσό των 40 έως 50 ευρώ μηνιαίως!

Αλχημείες της κυβέρνησης

«Μετά από 13 χρόνια, κατά τα οποία όχι μόνο δεν δόθηκε καμία αύξηση στους Δ.Υ., αλλά καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, μειώθηκαν οι αποδοχές κατά 40%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016 – 17, μειώθηκε το αφορολόγητο, ο πληθωρισμός κι η ακρίβεια καλπάζουν, η κυβέρνηση εμπαίζει στην κυριολεξία τους Δ.Υ. ουσιαστικά με ένα επίδομα των 45€ μηνιαίως. Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία, δυστυχώς, αποκρύπτουν τα ΜΜΕ, τα οποία προβάλλουν χωρίς αντίλογο την κυβερνητική προπαγάνδα» τονίζει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ και σπεύδει να διευκρινίσει πως «προφανώς και δεν μηδενίζουμε καμία αύξηση, ούτε την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, αλλά ούτε και την αύξηση των επιδομάτων ευθύνης».

«Επισημαίνουμε, όμως», συνεχίζει «ότι τα οικογενειακά επιδόματα αφορούν το 40-50% των υπαλλήλων, ενώ τα επιδόματα ευθύνης αφορούν μόνο το 5% των υπαλλήλων. Οι αλχημείες που κάνει η κυβέρνηση δια της προπαγάνδας των ΜΜΕ, προσθέτοντας συνολικά όλες τις αυξήσεις και να τις παρουσιάζει ως αυξήσεις όλων των υπαλλήλων, αποτελούν προφανή κοροϊδία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο».

Οι διεκδικήσεις

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

  • Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
  • Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας
  • Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.