Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αιτημα μεταφορας καταληκτικης ημερομηνιας υποβολης συμπληρωματικου εντυπου Ε4

Η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού συνεπάγεται με επιπλέον φόρτο εργασίας για τα λογιστικά γραφεία

Επιτακτικά θέτει το αίτημα της μεταφοράς της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής του Εντύπου Ε4 λόγω του πρόσθετου όγκου εργασίας που δημιουργεί η ανακοίνωση και η εφαρμογή της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματικών.

Σε επιστολή της προς τους Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, κοινοποιούμενη και προς την Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων και τον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΠΕ, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. υπογραμμίζει τα προβλήματα που θα ανακύψουν, λόγω φόρτου εργασίας, των λογιστικών γραφείων μετά και την εφαρμογή της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού, επισημαίνοντας πως η καταληκτική ημερομηνία συμπίπτει με μια σειρά υποχρεώσεων που ολοκληρώνονται.

Ειδικότερα όπως τονίζουν «η συγκεκριμένη διαδικασία θα δημιουργήσει υπερβολικά μεγάλο πρόσθετο όγκο εργασίας στα λογιστικά γραφεία, σε μία δύσκολη περίοδο, καθώς πέραν των συνήθη δηλωτικών υποχρεώσεων, συμπίπτει σε μια περίοδο που ολοκληρώνεται η αποστολή των εσόδων του έτους 2021 για το myDATA, ενώ παράλληλα είναι και περίοδος υποβολής των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων» για να επισημάνουν πως η μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής του Εντύπου Ε4 στις 31 Ιουλίου 2022 καθίσταται επιτακτική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.