Ουτε «περατζαδα», ουτε τζιρος για τα κρεοπωλεια της Κομοτηνης

Συγκρατήθηκαν σε σχέση με πέρυσι οι τιμές, αλλά η αγοραστική δύναμη των πολιτών συνεχίζει να πέφτει

Κάθε πέρυσι και καλύτερα, λένε οι κρεοπώλες της Κομοτηνής, μιας και η φθίνουσα πορεία των τελευταίων ετών δεν φαίνεται να έχει σταματήσει και φέτος.

Και ενώ οι τιμές έχουν παραμείνει σχετικά σταθερές σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας κ. Βασίλη Ιωαννίδη, εκτός από ένα 10-15% στα παρασκευάσματα, η κίνηση είναι και φέτος μειωμένη, ακόμα και σε σχέση με πέρυσι που ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα προϊόντα που αγοράζουν οι συμπολίτες μας είναι όπως κάθε χρόνο κυρίως χοιρινό και κοτόπουλο, ενώ πάντα υπάρχει ενδιαφέρον και για παραδοσιακά προϊόντα, όπως η μπάμπω.

Χρόνο με το χρόνο, τα πράγματα δυσκολεύουν, λόγω του κόστους ζωής, με την κίνηση να πέφτει κάθε χρόνο περίπου 15-20%, και μέχρι τώρα αυτές οι απώλειες δεν έχουν αναπληρωθεί.

Τα κόστη συνεχίζουν όμως να είναι υψηλά, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πιέζονται πάρα πολύ οι μικρές αυτές επιχειρήσεις, με τον κ. Ιωαννίδη να επισημαίνει πως αν δεν αλλάξουν δραματικά κάποια πράγματα, τα πράγματα θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται, γιατί η κίνηση είναι πεσμένη όλη τη χρονιά, όχι μόνο τα Χριστούγεννα.

Οι περισσότερες αγορές βέβαια για τα Χριστούγεννα έγιναν τις τελευταίες μέρες όταν πληρώθηκαν δώρα και επιδόματα, με τον κόσμο να βγαίνει για να κάνει τα ψώνια του για τις γιορτές, αλλά γενικότερα βλέπουν πως δεν έχει «περαντζάδα» και δεν έχει τζίρο.

Παρόλα αυτά ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως θα πρέπει οι συμπολίτες μας που θα αποφασίσουν ακόμα και την τελευταία στιγμή να ψωνίσουν, να βγουν, να δουν την αγορά, και αν προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα που εγγυώνται τα τοπικά προϊόντα και στις καλύτερες δυνατές τιμές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.