Οταν το σωμα γινεται καμβας και ο Ορεστης Λαζος ζωγραφιζει

Ο tattoo artistμιλά με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του «Fishbone tattoo studio»

Το τατουάζ είναι μια πανάρχαια τέχνη. Σε πολλούς πολιτισμούς μάλιστα υπήρχε ολόκληρη κουλτούρα που συχνά χρησιμοποιούσε τη δερματοστιξίαγια να αποτυπώσει θρησκευτικά ή πνευματικά σύμβολα. Στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε μόδα,αλλά συνεχίζει να αποτελεί υπόθεση καθαρά προσωπική, αφού θα συνοδεύει για όλη την υπόλοιπη ζωή του όποιον πάρει την απόφαση να το «χτυπήσει».
 
Φυσικά τόσο η επιλογή του επαγγελματία που θα το αναλάβει όσο και το σχέδιο πρέπει να γίνονται με προσοχή. Τα tattoo studiosπου βλέπουμε στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνονται, ενώ μόλις χθες το απόγευμα στην πόλη μας εγκαινιάστηκε το «Fishbone tattoo studio» από τον κ. Ορέστη Λάζο που μας εξασφάλισε τη δυνατότητα για μία ενδιαφέρουσα κουβέντα!
 
«Περιμένω τον κόσμο να έρθει και μαζί να κάνουμε ωραία τατουάζ. Αυτήν την στιγμή έχω διάθεση να πειραματιστώ με τα πάντα», είπε χαμογελώντας. Ο ίδιος είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών με μεταπτυχιακό στην Αθήνα. Καιρό πριν παρέδιδε μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες που προετοιμάζονταν για αρχιτεκτονικές σχολές και σχολές καλών τεχνών, από μικρός όμως ονειρευόταν να ανοίξει το δικό του studio.
 
«Πλέον η σκέψη μέσα μου ωρίμασε. Η οικογένειά μου στήριξε πολύ την απόφασή μου. Σκεφτείτε ότι πολλοί φίλοι προσφέρθηκαν ακόμα και για να κάνω τους πειραματισμούς μου», συνέχισε με ενθουσιασμό. 

«Για εμένα είναι ένα ακόμα μέσο για να εκφραστώ μέσα από την τέχνη. Το μόνο που αλλάζει είναι ο καμβάς  που πλέον είναι έμψυχος» 

Και το όνομα αυτού «Fishbone», δηλαδή ψαροκόκαλο, ένα όνομα που όπως εξήγησε ο ίδιος του θυμίζει το πρώτο τατουάζ που έκανε. «Το κάθε τατουάζ αποτελεί μία μορφή έκφρασης του ατόμου. Για εμένα είναι ένα ακόμα μέσο για να εκφραστώ μέσα από την τέχνη. Το μόνο που αλλάζει είναι ο καμβάς  που πλέον είναι έμψυχος. Δεν είναι, δηλαδή, κάτι ξεχωριστό, με τον ίδιο τρόπο που ζωγραφίζω με τα πινέλα, ζωγραφίζω και με το μηχάνημα που χτυπάω τα τατουάζ», εκμυστηρεύθηκε.
 
Ο ίδιος είχε ασχοληθεί με τα τατουάζ αρκετό καιρό πριν ανοίξει την δική του επιχείρηση. «Δεν έχω αρνηθεί ποτέ σε πελάτη να του κάνω κάποιο τατουάζ. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο καθένας  είναι διαφορετικός. Άλλοι έρχονται με κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους, ενώ με άλλους δουλεύουμε μαζί το σχέδιο και το προχωράμε μέχρι να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα» , εξήγησε ανακαλώντας τις εμπειρίες του «το πιο αγαπητό σχέδιο είναι κυρίως λέξεις που σημαίνουν κάτι προσωπικό για τον καθένα ή ένα μικρό και διακριτικό σχέδιο. 

Ένα ταμπού που έγινε μόδα 

Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν αλλάξει στον χώρο και πολλά «ταμπού» έχουν καταρριφθεί, αν και στην Ελλάδα έχουμε δρόμο ακόμα, έκρινε. Παλαιότερα το να έχεις ένα τατουάζ ήταν κατακριτέο και παράξενο, γι’ αυτό και πολλοί επέλεγαν να το κρατούν κρυφό «χτυπώντας» το σε μη εμφανές σημείο.
 
Ο κόσμος πίστευε ότι οι μόνοι που είχαν tattoo ήταν τρόφιμοι φυλακών, ναυτικοί και εγκληματίες. Η δερματοστιξία δεν ήταν μια τέχνη, αλλά στίγμα. Δεν είχε καλή φήμη ούτε γινόταν για ομορφιά.Ωστόσο το γεγονός ότι το τατουάζ πλέον έγινε «μόδα» βοήθησε αρκετά, όπως υποστήριξε ο κ. Λάζος, μιας και αρκετοί έχουν απελευθερωθεί από τα στερεότυπα που είχαν κατά νου.
 
Κλείνοντας και με αφορμή τα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης ο tattooartistθέλησε να απαντήσει σε μερικές συχνές ερωτήσεις που απασχολούν τον περισσότερο κόσμο πριν πάρει την «μεγάλη» απόφαση, όπως το τι πρέπει να προσέξει κάποιος.
 
«Τα πάντα εξαρτώνται από την δραστηριότητα του καθενός. Υπάρχουν βέβαια κάποια απαγορευτικά, όπως είναι για παράδειγμα το θαλασσινό νερό γιατί μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Το τατουάζ είναι μία ανοικτή πληγή και θέλει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επουλωθεί. Αυτήν την περίοδο δεν επιτρέπεται να μπει στην θάλασσα», συμβούλευσε θέλοντας να κάνει ξεκάθαρο πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ενημερωμένοι για να πετύχουμε ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.