Οριστικα σε διαθεσιμοτητα δωδεκα σχολικοι φυλακες

Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατά της διαθεσιμότητας που κατέθεσαν 12 σχολικοί φύλακες της Ξάνθης προχώρησε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου το Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Oι δημοτικοί υπάλληλοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους και συνέχιζαν να εργάζονται μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου, καθώς το Πρωτοδικείο είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών τους μέτρων μέχρι να εξεταστεί και να βγει η απόφαση για την υπόθεσή τους.
Όμως την περασμένη Παρασκευή η απόφαση της Προέδρου του Πρωτοδικείου Ξάνθης ήταν απορριπτική, γεγονός που σημαίνει πως οι εργαζόμενοι επιστρέφουν πλέον οριστικά στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης κρίθηκε πως δεν συντρέχει ο χαρακτήρας του κατ’ επείγοντος στη συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς οι εργαζόμενοι χάνουν μόνο το 25% της μισθοδοσίας τους. Πλέον παραμένει άγνωστο το εάν οι σχολικοί φύλακες θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.