Οργη οικονομολογων-λογιστων για τις δηλωσεις Τσακιρη

ΠΔΣΟ-ΠΑΣΚΟ: «Ο μόνος που πρέπει να απολυθεί και να φύγει απλήρωτος είναι ο κ. Τσακίρης»

Τα μένεα πνέουν οικονομολόγοι και λογιστές κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη, ο οποίος κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης με επιμελητήριο αναφορικά με τις επιδοτήσεις την οποία είχε συγκαλέσει η Μαρία Σπυράκη φέρεται να δήλωσε το εξής: «Θα ήθελα να σας πω το εξής, τουλάχιστον οι μισοί από εσάς θα πρέπει να απολύσετε τους λογιστές σας ή τους συμβούλους που πήρατε να σας κάνουν είτε επιστρεπτέα προκαταβολή είτε οτιδήποτε του ΕΣΠΑ, να μην τους πληρώσετε ποτέ».

Μάλιστα ο υπουργός προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις δίνοντας στη δημοσιότητα της της εξής διευκρινιστική δήλωση: «Σχετικά με φερόμενη δήλωσή μου που διακινείται στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, έχω να πω πως έκπληκτος διαπίστωσα πως συγκεκριμένη αντικυβερνητική μονταζιέρα απομόνωσε φράσεις μου κατά το δοκούν, για να βλάψει το κυβερνητικό έργο. Δηλώνω απερίφραστα, πως το σώμα των Ελλήνων λογιστών σήκωσε και συνεχίζει να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της ελληνικής οικονομίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πολυετών κρίσεων και έχει αποδειχθεί ο σημαντικότερος αρωγός για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά τις ΜμΕ που έχουν τόσο πληγεί από τις οικονομικές κρίσεις».

Ωστόσο οι «εξηγήσεις» του υφυπουργού φαίνεται πως δεν έπεισαν λογιστές και οικονομολόγους. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΠΔΣΟ-ΠΑΣΚΟ τονίζει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που οι λογιστές και οικονομολόγοι δέχθηκαν μια αναίτια και πρωτοφανή επίθεση από Υπουργό της κυβέρνησης. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης, όχι μόνο επιχείρησε να μεταθέσει στους λογιστές δικές του ευθύνες αλλά προέτρεψε τους επιχειρηματίες να απολύσουν τους λογιστές τους». 

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «απέναντι σε αυτή την ακραία συμπεριφορά το Οικονομικό Επιμελητήριο οφείλει να πάρει θέση, να προσπεράσει την αστεία και φαιδρή προσπάθεια του κ. Τσακίρη να ανασκευάσει την τοποθέτηση του που έχει καταγραφεί σε βίντεο, και να την καταδικάσει απερίφραστα».

«Όταν προσβάλλεται και θίγεται το σύνολο των λογιστών και οικονομολόγων, κανείς δεν μπορεί να σιωπά. Η ΠΔΣΟ-ΠΑΣΚΟ είναι  ξεκάθαρη.  Οι επιχειρήσεις γνωρίζουν τη δουλειά που κάνουν οι λογιστές , μπορούν να κρίνουν. Αυτό που δεν ξέρει όμως κανείς , είναι τι δουλειά κάνει στην κυβέρνηση ο κ. Τσακίρης. Και ενδεχομένως αυτόν θα πρέπει να απολύσει ο Πρωθυπουργός» τονίζει κλείνοντας η παράταξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.