Ολοκληρωθηκε η πωληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Στη Macquarie Asset Management περνάει το ποσοστό – Νέα σύνθεση ΔΣ στον ΔΕΔΔΗΕ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού A.E. (ΔΕΗ) ανακοινώνει ότι η πώληση του 49% της συμμετοχής της στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.) 

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με την κατάθεση 1.320 εκατ. ευρώ από την Macquarie Asset Management η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ. Το τίμημα έχει προσαρμοστεί ώστε να απεικονίζει τη μεταβολή στην Καθαρή Αξία του Ενεργητικού (Net Asset Value) του ΔΕΔΔΗΕ έως την 28.2.2022, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Αγοράς Μετοχών. 

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, μετά την παραίτηση των μελών, με την εξαίρεση του κ. Μάνου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας και του κ. Μασούρα, εκπρόσωπου των εργαζομένων, και την εκλογή των νέων μελών από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του μετόχου του ΔΕΔΔΗΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ  συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

  • Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
  • Stéphane Brimont, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  • Arthur Rakowski, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
  • Mark Mathieson, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
  • Ουρανία Αικατερινάρη, Μη Εκτελεστικό Μέλος,  
  • Ευάγγελος Αγγελετόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  • Αλέξανδρος Πατεράκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
  • Σωτήριος Χατζημιχαήλ, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
  • Γεωργία Χριστοδουλοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
  • Κωνσταντίνος Μασούρας, Μη Εκτελεστικό Μέλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ θα λήξει στις 28.2.2025, με την εξαίρεση του κ. Κωνσταντίνου Μασούρα, η θητεία του οποίου λήγει στις 27.6.2022 και του κ. Αναστασίου Μάνου, η θητεία του οποίου λήγει στις 16.10.2022.

Ποια είναι η Macquarie Asset Management

Η Macquarie Asset Management είναι μία παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων η οποία έχει ως στόχο την δημιουργία θετικής επίδρασης για όλους. Με την εμπιστοσύνη ιδρυμάτων, συνταξιοδοτικών ταμείων, κυβερνήσεων και μεμονωμένων επενδυτών, για την διαχείριση άνω των €479 δισ. περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, παρέχουμε εξειδικευμένες επενδυτικές λύσεις σε μια σειρά από τομείς όπως επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, μετοχές, λύσεις πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, ιδιωτική πίστωση, υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φυσικά περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα και χρηματοδότηση περιουσιακών στοιχείων.

Η Macquarie Asset Management είναι μέλος του Ομίλου Macquarie, ενός διαφοροποιημένου χρηματοοικονομικού ομίλου ο οποίος παρέχει στους πελάτες του λύσεις για διαχείριση κεφαλαίων, για χρηματοοικονομικά και τραπεζικά θέματα, συμβουλευτικών υπηρεσιών και διαχείρισης κινδύνου σε θέματα χρέους, μετοχών και αγαθών. Ο όμιλος Macquarie ιδρύθηκε το 1969 και απασχολεί περίπου 17.000 εργαζόμενους σε 33 αγορές και είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.