Ολοκληρωθηκε η επιμορφωση των κτηνοτροφων της Ροδοπης απο το ΑΠΘ

Σάκης Κοσουτζής: «Επιδίωξη μας να συνεχιστούν τα σεμινάρια»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Ροδόπη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κατάρτιση κτηνοτρόφων και ασχολούμενων ευρύτερα με τον κλάδο της Γεωργίας ή νέων που επιθυμούν να καταρτιστούν στην εκτροφή μικρών μηρυκαστικών με τίτλο «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Το έργο υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Γεωπονίας του σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Βιομηχανία Ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ ΑΕ και την εταιρεία Ευρωφάρμ ΑΕ, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων διδασκόντων, καθηγητών και επιστημόνων του κλάδου της φυτικής και ζωικής παραγωγής, και επιστημονικά υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ηλία Γιάννενα, κτηνίατρο και Διευθ/ντή Εργαστηρίου Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής.

Το πρόγραμμα κατάρτισης για την αιγοπροβατοτροφία, έλαβε χώρα μόνο σε Ροδόπη, με τη συμβολή του Συλλόγου Κτηνοτρόφων και του προέδρου του κ. Σάκη Κοσουτζή, και Λήμνο, είχε σαν στόχο να προετοιμάσει μια ομάδα κτηνοτρόφων για να εξελιχθούν σε οργανωμένους εκτροφείς – επιχειρηματίες.

Οι κτηνοτρόφοι εκπαιδεύτηκαν σε σεμινάρια που έλαβαν χώρα στο χώρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, σε θέματα διατροφής, σταβλισμού και διαχείρισης υγείας των ζώων, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν πρακτικές  στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των σεμιναρίων εξέφρασε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αθανάσιος Κοσουτζής, που ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους καθηγητές του ΑΠΘ για την υλοποίηση τους, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΒΕΡ κ. Αντώνη Γραβάνη για την παραχώρηση της αίθουσας του Επιμελητηρίου για τις ανάγκες της επιμόρφωσης.

Το αποτέλεσμα, τόνισε, ήταν θετικό, και προσπαθούν να επεκτείνουν την επιμόρφωση των κτηνοτρόφων της περιοχής μας και με άλλα σεμινάρια, ώστε να συνεχιστεί αυτή η βελτίωση των δεξιοτήτων, και να μπορέσουν τα μέλη του συλλόγου να προσαρμοστούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και απαιτήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.