Οικονομου: «Οχι» στη μειωση ΦΠΑ σε καυσιμα και τροφιμα

Σύμφωνα με τον ίδιο η μείωση θα στερούσε πολύτιμα έσοδα και θα διεύρυνε τη βοήθεια σε αυτούς που δεν το έχουν περισσότερο ανάγκη

«Όχι» στην οποιαδήποτε μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και τρόφιμα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, μια μείωση σε κάποιον ΕΦΚ, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου θα στερούσε πολύτιμα έσοδα και θα διεύρυνε τη βοήθεια σε αυτούς που δεν το έχουν περισσότερο ανάγκη και συνεπώς δε βρίσκεται στο τραπέζι. Πάντως, ο ίδιος επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ως πιο επείγον το πλαφόν στις χονδρικές τιμές αερίου, πρόταση που κατέθεσε και στο πρόσφατο Συμβούλιο Κορυφής.

«Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής επέμεινε στις προτάσεις που είχε αναπτύξει στην επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είχε συζητήσει με τους ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Ύστερα από μακρές και έντονες διαβουλεύσεις, εντάχθηκε στα συμπεράσματα να εξεταστεί η επιλογή του πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου. Η πολιτική είναι εδώ για να δίνει λύσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εν όψει της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Γ. Γεωργαντά επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη χώρα μας επάρκειας αγαθών ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ποσό των 1,4 δισ. που είπε πρόσφατα στη βουλή σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

«Είναι ανεκδιήγητη η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των προτέρων ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Τσίπρας ότι υπερκέρδη 1,4 δισ. ο εκπρόσωπός του απεφάνθη ότι τα υπερκέρδη αυτά έχουν δοθεί στην Κυβέρνηση, ενώ η ΡΑΕ το διέψευσε. Σήμερα ο κ. Τζανακόπουλος ανέβασε το ποσό αυτό στα 1,7 δισ. ευρώ. Ασύστολα ψεύδη, ακραίος και χυδαίος λαϊκισμός. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζει τις ανατιμήσεις ως ελληνικό φαινόμενο», τόνισε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα στους πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.