Οι «Μαγειρες της Κομοτηνης» εγκαινιαζουν την συγχρονη προσεγγιση του ελληνικου παραδοσιακου φαγητου

«Μεγαλειώδη» εγκαίνια για το νέο εστιατόριο της πόλης

Το νέο εστιατόριο της πόλης που ήρθε για να μας θυμίσει γεύσεις που λησμονήσαμε μπορεί να μετρά ήδη αρκετούς μήνες ζωής, ωστόσο η επίσημη «πρώτη» εμφάνισή του πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, σε μία «μεγαλειώδη» από άποψη συμμετοχής συμπολιτών μας όσο και από άποψη γεύσεων τελετή εγκαινίων που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου και στεγάζεται το κατάστημα.
 
Πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος τέλεσε τον μυστήριο, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Ταπατζάς, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς η Πόλη» κ.Φελίνα Καζάκου –Βρούζου, ο πρόεδρος της «Γευσιγνωσίας Α.Ε.» κ. Θέμης Τζενετίδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο διοικητής του Γ.Ν.Κομοτηνής κ. Κώστας Ναλμπάντης, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Ηλίας Ιωαννάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Θεόδωρος Μούχτσης, ο κ.Ιάκωβος Ακτσόγλου, επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων  Χωρών του ΔΠΘ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ροδόπης κ. Σπύρος Κιοσσές και σύσσωμο το στελεχιακό δυναμικό του καταστήματος και του ομίλου επιχειρήσεων «ΧΟΥΤΟΣ» έδωσαν το «παρών» στην πολύ όμορφη αυτή τελετή, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα της επιτυχίας που αναμένεται να έχει το νέο αυτό εγχείρημα του Ομίλου «ΧΟΥΤΟΣ» που έχει συνδέσει το όνομά του με την παραδοσιακή θρακιώτικη κουζίνα.
 
Σε ρόλο πρωταγωνιστή φυσικά οι ακαταμάχητες γεύσεις δια χειρός των «Μαγείρων» που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλοι παρευρισκόμενοι στον εντυπωσιακό τόσο από άποψη εμφάνισης όσο κυρίως από άποψη γεύσεων μπουφέ, που είχε ως βάση την μεσογειακή, ελληνική και θρακιώτικη κουζίνα.
 
«Αρωγός» στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας κατά τη βραδιά αυτή και το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής το οποίο ανέλαβε τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης. 

Μαρία Χούτου «Πρόθεσή μας η μεσογειακή, ελληνική και θρακιώτικη, κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά στις κουζίνες όλου του κόσμου»

Η κ. Μαρία Χούτου ήταν αυτή που ανέλαβε να καλωσορίσει εκ μέρους της «οικογένειας» των «Μαγείρων» όλους τους παρευρισκομένους εμφανώς συγκινημένη για την υλοποίηση ενός εγχειρήματος, εμπνευστής του οποίου, όπως είπε η ίδια, ήταν ο πατέρας της κ. Αντώνης Χούτος.  
 
Όπως είπε η ίδια οι «Μάγειρες» της Κομοτηνής δεν είναι απλά ένα εστιατόριο, μία ακόμη κουζίνα, ένα dining room.  Οι «Μάγειρες» της Κομοτηνής είναι μία σύγχρονη προσέγγιση του ελληνικού παραδοσιακού φαγητού, που ήρθαν για να μας θυμίσουν γεύσεις της μαμάς μας, της γιαγιάς μας, γεύσεις που πιθανόν λησμονήσαμε, γεύσεις που μέσα στη γεμάτη καθημερινότητά μας αδυνατούσαμε ίσως να απολαύσουμε».
 
Όπως εξήγησε οι «Μάγειρες» της Κομοτηνής ξεκίνησαν από μία απλή ιδέα, που βασίζεται στο τρίπτυχο ελληνικό, ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή, μία ιδέα που, όπως τόνισε, φιλοδοξία όλων είναι να κατακτήσει όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
 
«Πρόθεσή μας η μεσογειακή, ελληνική  και θρακιώτικη, κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά στις κουζίνες όλου του κόσμου» επεσήμανε η ίδια χαρακτηριστικά για να αποτίνει τις προσωπικές τις ευχαριστίες στους ανθρώπους της Κομοτηνής που, όπως είπε, «μας έχουν αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζουμε ότι θα είναι δίπλα μας στηρίζοντας και αυτή τη νέα προσπάθεια».
 
Η κ. Χούτου επικέντρωσε τις ευχαριστίες της στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας για την χρόνια υποστήριξη των προσπαθειών του συνόλου του Ομίλου αλλά και τους τοπικούς προμηθευτές, καθώς αποτελεί βασική προτεραιότητα των «Μαγείρων», η χρήση και η ανάδειξη τοπικών προϊόντων και κάλεσε σύσσωμη την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το νέο αυτό εγχείρημα.
 
Εμείς με τη σειρά να μας, φέροντας τα διαπιστευτήρια απαιτητικών ουρανίσκων, να ευχηθούμε καλή αρχή στους «Μάγειρες» της πόλης μας, με πολλές και μοναδικές ταυτόχρονα γευστικές απολαύσεις!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.