Οι εκλογες φευγουν, η «λευκη νυχτα» ερχεται!

Σε ανάταση, μετά από μια δύσκολη περίοδο, προσδοκά η αγορά της Κομοτηνής

Αύριο πέφτει η «αυλαία» της προεκλογικής περιόδου και, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, κλείνει ένας κύκλος έντονων δοκιμασιών για τον εμπορικό κόσμο, που ήταν απόρροια του σκηνικού αβεβαιότητας των τελευταίων μηνών. Οι επόμενοι μήνες κάθε άλλο παρά εύκολοι θα είναι για την αγορά της Κομοτηνής, αλλά κατά την περίοδο που διανύουμε υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε ο εμπορικός κόσμος να κάνει τα βήματα εξωστρέφειας, που χρειάζονται, για να προσεγγίσει περαιτέρω το καταναλωτικό κοινό και να ενισχύσει τη θέση του στην ευρύτερη περιοχή. Τον σκοπό αυτό καλείται να υπηρετήσει η φιλόδοξη διοργάνωση της πρώτης «λευκής νύχτας» στην πόλη μας, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου. Πέρα από τη χρονική σύμπτωσή της με τη λήξη της πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα, ως θετική συγκυρία για τη διοργάνωση της «λευκής νύχτας» μπορεί να χαρακτηριστεί και το γεγονός ότι χιλιάδες φοιτητές και δη εκατοντάδες νεοεισακτέτοι στο Δημοκρίτειο εγκαθίστανται μόνιμα αυτές τις μέρες στην Κομοτηνή. Η διοργάνωση φιλοδοξεί αφενός να «ξεσηκώσει» το ντόπιο καταναλωτικό κοινό, αφετέρου να λειτουργήσει σας καλωσόρισμα των νέων και των παλαιότερων φοιτητών, συστήνοντάς τους ταυτόχρονα τις ομορφιές και τις εμπορικές γωνιές της Κομοτηνής.
 
Η μεγάλη γιορτή ξεκινάει από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και με μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, εγγυάται τη δημιουργία μιας πρωτόγνωρης ατμόσφαιρας σε διάφορα σημεία της πόλης μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Τις ώρες αυτές τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για να εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό, στο οποίο επιφυλάσσουν γενναιόδωρες προσφορές και ελκυστικές εκπτώσεις, πέρα των ήδη υπαρχουσών. Την ίδια στιγμή, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα, ξεναγήσεις σε μουσεία, zumba party και αθλητικές δραστηριότητες, street art και έκθεση φωτογραφίας, γευστικές δοκιμές από τους ζαχαροπλάστες της περιοχής και διάφορα άλλα, θα συνθέτουν το σκηνικό της μεγάλης γιορτής, που θα έχει στηθεί σε όλο το κέντρο της Κομοτηνής. 

Κική Κωνσταντινίδου «Να ξαναγίνει το εμπορικό κέντρο της Κομοτηνής η καρδιά της αγοράς της Θράκης και η καρδιά της αγοράς των γειτονικών χωρών»

Στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν για την ανακοίνωση του προγράμματος ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, απηύθυναν κάλεσμα σε όλον τον κόσμο της περιοχής μας να συνδράμει στην πρωτοβουλία, ώστε να πετύχει το πρώτο αυτό βήμα εξωστρέφειας για την τοπική αγορά και να ακολουθήσουν νέες παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον. Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Κική Κωνσταντινίδου, κάλεσε τους συμπολίτες μας να βγουν από τα σπίτια τους την ερχόμενη Παρασκευή, για ψώνια, για διασκέδαση και για κοινωνικές σχέσεις, υποσχόμενη ότι οι προγραμματισμένες δράσεις θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην πόλη. «Η πρώτη λευκή νύχτα έχει σκοπό την ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της πόλης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικής μας ταυτότητας», σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου. «Ευελπιστούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό των εμπόρων αλλά και των καταναλωτών, με την κίνηση αυτή», επισήμανε, «για να ξαναγίνει το εμπορικό κέντρο της Κομοτηνής η καρδιά της αγοράς της Θράκης και η καρδιά της αγοράς των γειτονικών χωρών». «Είναι μία κίνηση που θέλουμε να την καθιερώσουμε κάθε χρόνο και συνεχώς να την εμπλουτίζουμε και με άλλες δράσεις», κατέληξε. 

Ανέστης Βαφειάδης «Να αφυπνίσουμε τον κόσμο για να γνωρίσει την πόλη, ενώ αναμένουμε και τη στήριξη του καταναλωτικού κοινού»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ανέστης Βαφειάδης προσκάλεσε τον κόσμο να βγει έξω και να γιορτάσει με τον εμπορικό κόσμο της πόλης, σε μία πανηγυρική βραδιά, που πρόκειται να δημιουργηθεί. Απηύθυνε μάλιστα ειδική πρόσκληση στους συμπολίτες μας μουσουλμάνους, αφού η «λευκή νύχτα» συμπίπτει και με τη δεύτερη ημέρα του Ραμαζανιού. «Να βγει ο κόσμος να γιορτάσει, να χαλαρώσει, να ξεφύγει από το άγχος της εποχής και της οικονομικής κρίσης», σημείωσε, «και αν μπορέσουμε αυτό να το μετουσιώσουμε και σε μια πραγματική οικονομική ανάταση των καταστημάτων, θα είναι ό,τι καλύτερο».

«Περιμένουμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο για να γνωρίσει την πόλη μέσα από τις δράσεις», συνέχισε, «και φυσικά αναμένουμε και τη στήριξη του καταναλωτικού κοινού της πόλης μας, ώστε να μπορέσουμε να το επαναλάβουμε, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Ο κ. Βαφειάδης δεν παρέλειψε να ζητήσει εκ των προτέρων συγγνώμη για τυχόν ατέλειες, λάθη ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στη διάρκεια των εκδηλώσεων, αφού για πρώτη φορά διοργανώνεται στην πόλη μας μία τόσο μεγάλη και σύνθεση δράση. Κλείνοντας, γνωστοποίησε ότι ο εμπορικός κόσμος σχεδιάζει κι άλλες παρόμοιες δράσεις εξωστρέφειας για το μέλλον, προκειμένου να αποκτήσει η πόλη μας αναγνωρισιμότητα.

Πρόγραμμα «λευκής νύχτας»-Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης δράσεων 18:00
Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
 
Διαδραστικά παιχνίδια- Με πολλή φαντασία και δράση για παιδιά και εφήβους
Σημεία δράσης: Πεζόδρομοι Ερμού, Μ.Μ.Βασιλείου και Βενιζέλου
 
Μουσικά σχήματα-Συναυλίες από τοπικούς μουσικούς
Σημεία δράσης: Πεζόδρομοι Ερμού, Μ.Μ.Βασιλείου και Βενιζέλου
 
Street Action-Δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής
Σημείο Δράσης: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
 
Ξενάγηση στα μουσεία της πόλης- Ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου και της πόλης μας
Σημεία Δράσης: Μουσείο Σκουτέρη, Εκκλησιαστικό Μουσείο
 
Street Art-Οι εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Dirrect Κομοτηνής καλούν το κοινό να δημιουργήσει με χρώματα και φαντασία τον καλύτερο τοίχο της πόλης
Σημείο δράσης: ΚΕΠ δήμου Κομοτηνής
 
Zumba party και αθλητικές δραστηριότητες-Ένα μοναδικό υπερθέαμα από τα γυμναστήρια της πόλης
Σημεία Δράσης: Πεζόδρομοι Ερμού, Μ.Μ.Βασιλείου και Βενιζέλου
 
Latin&Tango party- Ο Σύλλογος Alma Libre σας καλωσορίζει μαγικά, ρυθμικά στα χορευτικά μονοπάτια με salsa, bachata, meringue, chachacha, ομαδικές χορογραφίες και πολύ κέφι
Σημείο Δράσης: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
 
Έκθεση Φωτογραφίας- Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής σας ταξιδεύει μέσω του φωτογραφικού φακού της σε ένα υπέροχο ταξίδι φωτογραφίας και πραγματικότητας
 
Skirt Ride μια βόλτα για γυναίκες
Σημείο Δράσης: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
 
Μια γλυκιά νύχτα…- Το σωματείο ζαχαροπλαστών προσφέρει τοπικά γλυκά σε όλους!
Σημείο δράσης: Πεζόδρομος Βενιζέλου 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.