Οι δεξιοτητες του σημερα, η καριερα του αυριο

Μεγάλη η συμμετοχή νέων της Κομοτηνής στην εκδήλωση Skills 4 Career

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των νέων της πόλης μας το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου στην εκδήλωση Skills 4 Career: «Οι δεξιότητες του σήμερα, η καριέρα του αύριο» που έλαβε χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, με ενεργή συμμετοχή τους στη συζήτηση για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

H εκδήλωση διοργανώθηκε από το Europe Direct Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής, το Exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής και τη Συμβουλευτική ΚοινΣΕπ Θράκης Κίνητρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης ΔΠΘ -, το ESN DUTH , η Thinc Thrace incubator , το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το Eurodesk Greece, η Xanthi TechLab, η Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας φοιτητών του ΔΠΘ, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κομοτηνής, το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής – ΔΗΣΥΝ Κομοτηνής.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ένα εργαστήριο δεξιοτήτων με μια σειρά παρουσιάσεων από τους συμμετέχοντες φορείς.

Αυτές ήταν:

-«Παρουσίαση του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ ΔΠΘ», Βενέτης Κανακάρης, Διευθυντής επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης.

– «Best practices by Xanthi TechLab», Δημήτρης Γιαννακούδης, Coordinator & Specialist στο Xanthi TechLab. Παρουσίαση του Thrace Negotiation Tournament, Κωνσταντίνος Πατσουράκης.

– «Πολιτικές και δράσεις του Δήμου Κομοτηνής για την ενίσχυση της εργασίας», Δημήτριος Γκαρτσώνης, Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κομοτηνής.

– «Ο ρόλος της αυτοαποτελεσματικότητας στην επαγγελματική σταδιοδρομία», Σαββίνα Πατσαλή, Κοινωνική Λειτουργός στη Δομή Συμβουλευτικής του ΔΠΘ.

– «Εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων για μια διαρκή ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπου δυναμικού», Αθανασία Καρανίκα, Υπεύθυνη ΚΔΒΜ Δήμου Κομοτηνής.

– «Ψηφιακά εργαλεία του σήμερα και του αύριο», Θεόδωρος Μπατζάκας, Managing Director// i-magig fouder-Product Manager//SCMS.

– « Define Success: The Design Thinking Way», Ζωή Αγαθαγγελίδου, Vice-President ESN DUTH.

– «Παρουσίαση της Thinc-Trace Incubator», Έλενα Χατζηδημητριάδου, Executive assistant / «Παρουσίαση της ομάδας Glossonaut», Κωνσταντίνος Βλάχος.

Στο δεύτερο μέρος οι Χρήστος Δερβεντλής, Νίκος Μαλαμάς, Φωτεινή Ντριόλα Τούση και Δομήνικος Χρυσίδης μοιράστηκαν τις βιωματικές τους ιστορίες, εξηγώντας το πώς εκμεταλλεύτηκαν τις δεξιότητές τους για την επαγγελματική τους ανέλιξη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κομοτηνής, κ. Ιωάννης Κυριαζής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.