Οι 92 νεοι μονιμοι εργαζομενοι στους Δημους της Ροδοπης

Τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018 που αφορούν κυρίως σε εργάτες καθαριότητας, οδηγούς απορριμματοφόρων και χειριστές μηχανημάτων έργων

Εκδόθηκαν τελικά το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Ιουνίου, μετά από μεγάλη καθυστέρηση καθώς αναμένονταν έως το τέλος του προηγούμενου έτους, τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης ΑΣΕΠ  3Κ/2018 για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 7.949 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
 
Αποτελέσματα με μεγάλο ενδιαφέρον και για την περιοχή μας, καθώς στη Ροδόπη προκηρύχθηκαν 92 συνολικά θέσεις, με 13 άτομα στο Δήμο Αρριανών, 7 άτομα στο Δήμο Ιάσμου, 61 στο Δήμο Κομοτηνής και 11 στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών.
 
Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, στις θέσεις αυτές απασχολούνταν οι επιτυχόντες στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης, παρόλο που δεν είχαν παρουσιαστεί όλοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, μιας και έκαναν χρήση του δικαιώματος που είχαν και επιφυλάχθηκαν για την απασχόλησή τους στο Δήμο μέχρι την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.
 
Πάντως τα οριστικά αποτελέσματα φαίνεται πως φέρνουν ανακατατάξεις στους απασχολούμενους στην καθαριότητα σε όλη την Ελλάδα και σε ένα βαθμό και στους δικούς μας δήμους.
 
Για παράδειγμα στο Δήμο Κομοτηνής, στους 61 επιτυχόντες των οριστικών αποτελεσμάτων, δεν συμπεριλαμβάνονται 14 που είχαν προσληφθεί με τα προσωρινά αποτελέσματα.
 
Αντίθετα περιλαμβάνονται 31 άτομα τα οποία δεν είχαν προσληφθεί με τα προσωρινά αποτελέσματα, αν και να σημειωθεί ότι σε αυτούς πιθανότατα περιλαμβάνονται αυτοί που δεν είχαν επιφυλαχθεί να αναλάβουν την θέση με τα προσωρινά αποτελέσματα.
 
Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. 

Μαρίκα Πουρνάρα «Ο τρόπος που έγινε ο διαγωνισμός ευνοούσε κάποιους υποψηφίους να δηλώνουν πλαστά προσόντα»

Για τον διαγωνισμό αλλά και τα προβλήματα που ανέκυψαν από αυτόν συνομιλήσαμε με την δικηγόρο κ. Μαρίκα Πουρνάρα, που ασχολήθηκε λόγω των ενστάσεων που έκαναν δυο συμπολίτες μας και ευδοκίμησαν. Η ίδια έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική προκήρυξη λόγω του αριθμού των θέσεων τακτικού προσωπικού που καλύπτονται πανελλαδικά. «Αναμέναμε τα αποτελέσματα από καιρό» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που ανέκυψαν ήδη από τις αιτήσεις των υποψηφίων, καθώς όπως σημείωσε «ο τρόπος που έγινε ο διαγωνισμός ευνοούσε κάποιους υποψήφιους να δηλώνουν προσόντα πλαστά, διότι οι δηλώσεις  γίνονταν μόνο ηλεκτρονικά». «Μετά τα πρώτα αποτελέσματα καλούνταν οι αδικηθέντες υποψήφιοι να κάνουν ενστάσεις, αναζητώντας οι ίδιοι την εγκυρότητα των στοιχείων των υποψηφίων που προηγήθηκαν» τόνισε, γεγονός που οφείλεται και στην σημαντική καθυστέρηση που σημειώθηκε στην ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.  Η ίδια έκρινε πως «οι καθυστερήσεις αλλά και η ταλαιπωρία των υποψηφίων θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν τα προσόντα που δηλώνονται συνοδεύονται εξαρχής με τα δικαιολογητικά, και γίνονται ένας πρώτος έλεγχος από το ΑΣΕΠ, ώστε να διορθώνονται οι λίστες των επιτυχόντων τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο» για να καταλήξει με το μήνυμα πως «σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να ελέγχονται από τους υποψήφιους πολύ καλά τα αποτελέσματα και να μην εγκαταλείπουν τις ελπίδες τους, αφού είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν λάθη και αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.