ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ: «Ανεφικτο την δεδομενη χρονικη στιγμη οι επαγγελματιες να επωμιστουν το “εξτρα” εξοδο της προμηθειας ενος self-test»

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας

Την ανάκληση της υποχρέωσης των εργοδοτών χορήγησης ενός self-test προς τους εργαζομένους ζητούν οι ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ. Με κοινή επιστολή που απευθύνεται προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξηγούν πως υπό την παρούσα συγκυρία είναι ανέφικτο για πολλούς επιχειρηματίες να επωμιστούν ένα έξτρα έξοδο, διευκρινίζοντας προς αποφυγή παρερμηνειών πως δεν είναι αντίθετοι με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ολόκληρη η επιστολή τους είναι η εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου σας από εχθές Δευτέρα οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν με δική τους επιβάρυνση ένα εκ των δύο(2) self-test στους εργαζομένους τους. Θα συμφωνήσουμε ως προς το σκέλος διασφάλισης της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο καθώς ένα πιθανό «πισωγύρισμα» θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο. Η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων δεν τους επιτρέπει να επιβαρυνθούν με καμία παραπάνω δαπάνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Φρονούμε πως η προσπάθεια επαναφοράς του συνόλου της αγοράς στην κανονικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.