ΟΕΕ: Απαιτειται μακροχρονιο φορολογικο πλαισιο στην αγορα ακινητων

Πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου με αφορμή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Με θετικό μάτι είδε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, τις ανακοινώσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Όπως εξηγεί σε δήλωση του, «οι ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, έχουν πολλαπλά οφέλη για τα ελληνικά νοικοκυριά. Πρώτο, και σημαντικότερο, η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων. Δεύτερο, η κάλυψη – με αυτό το μέτρο – του επιπλέον κόστους από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Τρίτο, η πληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις (έως και 10)».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα τα παραπάνω δείχνουν την έμπρακτη στήριξη της μεσαίας τάξης που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα ενισχύουν την επενδυτική προοπτική των ακινήτων στην Ελλάδα, αποτελώντας κίνητρα και για τα νοικοκυριά, που θέλουν να τοποθετήσουν εκεί τις αποταμιεύσεις τους». 

Δοθείσης ευκαιρίας ο κ. Κόλλιας σπεύδει να σημειώσει πως «η μείωση του ΕΝΦΙΑ αποτελεί και την καλύτερη δυνατή αφορμή για την υλοποίηση της πρότασης του ΟΕΕ, για την εκκίνηση δημόσιου διαλόγου, μεταξύ όλων των σχετικών φορέων, με στόχο να συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο φορολογικό πλαίσιο, το οποίο θα ισχύσει και θα μείνει σταθερό για πολλά χρόνια και δεν θα προκαλεί δυσάρεστες εκπλήξεις σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό real estate.

Ένα πλαίσιο, το οποίο να βρίσκει το πολύ δύσκολο σημείο ισορροπίας μεταξύ της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και της απαιτούμενης λογιστικής τάξης από τη μία πλευρά, και της διαμόρφωσης μιας σοβαρής και αξιόπιστης προσέγγισης και αντιμετώπισης απέναντι στην αγορά από την άλλη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.