Οδηγος νηστειας για τη Σαρακοστη

Καταστήματα της περιοχής στρώνουν τραπέζι με σαρακοστιανά εδέσματα

Πλησιάζει και φέτος η Καθαρά Δευτέρα που θα σημάνει την έναρξη της μεγάλης τεσσαρακοστής. Η κάμερα του ΠτΘ έκανε την έρευνα της και επισκέφτηκε καταστήματα της περιοχής μας προκειμένου να σας βοηθήσει να προμηθευτείτε, τα καλύτερα για την περίοδο της Σαρακοστής, νηστίσιμα εδέσματα. Όλα τους γευστικότατα, ξεχωρίζουν για το μεράκι με το οποίο παρασκευάστηκαν από «μάστορες» του είδους, που με την εμπειρία και την χρόνια ενασχόλησή τους, έχουν καταφέρει να κερδίσουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου.

100 χρόνια «Σουσάμι Ταχινοποιία Νίκη Τζελεπίδου»

Τα όσπρια, ο χαλβάς, το ταχίνι, οι ξηροί καρποί και τα παραδοσιακά λουκούμια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από κανένα Σαρακοστιανό τραπέζι γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς βρεθήκαμε σε ένα από τα παλαιότερα καταστήματα της περιοχή μας, το οποίο, όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες του, φέτος κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας. Ο λόγος για το κατάστημα σουσαμιού και ταχινοποιίας «Νίκη Τζελεπίδου» όπου εκεί οι άνθρωποι του καταστήματος θα σας εξυπηρετήσουν με το πιο πλατύ χαμόγελο, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων και θα σας διευκολύνουν  να διαλέξετε νόστιμες και υγιεινές λύσεις που θα εμπλουτίσουν το καθημερινό νηστίσιμο μενού σας.

Παραδοσιακή λαγάνα από το αρτοποιείο «Ισαακίδης»

Βασικό έδεσμα της Σαρακοστής και της Καθαρής Δευτέρας  αποτελεί η παραδοσιακή λαγάνα. Εκείνη τη μέρα πλήθος κόσμου συρρέει στους φούρνους για να την προμηθευτεί. Πρόκειται για ένα άζυμο ψωμί που αποτελείται από αλεύρι και νερό, όπως μας ανέφερε η κ.Τζένη Ισαακίδου, ιδιοκτήτρια του αρτοποιείο «Ισαακίδης», το οποίο μετράει 20 χρόνια λειτουργίας. Φέτος θα είναι και πάλι όλοι εκεί, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους  καταναλωτές και να τους προμηθεύσουν με την παραδοσιακή λαγάνα αλλά και παραλλαγές της, συνδυάζοντας την με φρέσκιες ελιές και λιαστή ντομάτα που δίνουν μια άλλη νότα στον ουρανίσκο.

Φρέσκα Θαλασσινά από το «Ιχθυοπωλείο –Ψητοπωλείο Ελευθερίου»

Τα πιο φρέσκα θαλασσινά θα μπορέσουν να προμηθευτούν όσοι το επιθυμούν στο Ιχθυοπωλείο –Ψητοπωλείο Ελευθερίου, που βρίσκεται στις οδούς  Σοφοκλέους  Κομνηνού 13 και Αγχιάλου 27. Ο ιδιοκτήτης του Ιχθυοπωλείου κ. Ελευθερίου Νίκος αναμένει την προσέλευση του κόσμου για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για όλη την περίοδο της Σαρακοστής όπου θα υπάρχουν και ειδικά νηστίσιμα πιάτα στη διάθεση των καταναλωτών για την περίοδο της νηστείας. Ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα θα υπάρχει χταπόδι κοκκινιστό συνδυασμένο με φασόλια γίγαντες ή με φρέσκα ζυμαρικά καθώς και σουπιές κρασάτες με ρύζι, όπως ξέρει να μαγειρεύει μοναδικά το ψητοπωλείο Ελευθερίου, βάζοντας πάντα τη δική του υπογραφή στις θαλασσινές συνταγές. Φυσικά διαθέσιμες θα είναι και οι «κλασικές» επιλογές από τη μεγάλη γκάμα θαλασσινών του καταστήματος, ενώ οι υπηρεσίες του καταστήματος θα είναι διατιθέμενες να σας ξεκουράσουν από το καθημερινό μαγείρεμα, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το ψήσιμο και το μαγείρεμα ψαριών και θαλασσινών της αρεσκείας σας!

Ταξίδι στη γαστρονομία της θάλασσας μας πάει το εστιατόριο Θαλασσινών Πόρτο Κάλλη

Μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει παράδοση και ποιότητα θα ζήσουν όσοι επισκεφτούν το Εστιατόριο Θαλασσινών «Πόρτο κάλλη». Πρόκειται για έναν χώρο που συνδυάζει το μοντέρνο και ζεστό σχεδιασμό, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ η διακόσμηση είναι αρμονική και διαθέτει μια διακριτική πολυτέλεια, που θα κάνει  τον καθένα να νιώσει άνετα. Όσοι  το επισκεφτούν θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μεγάλη ποικιλία από νηστίσιμα εδέσματα και φαγητά φτιαγμένα με προσοχή  και αγάπη, όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Φώτης Ξενάκης. Για όσους θέλουν να γευτούν αυθεντικές συνταγές της Σαρακοστής δεν μένει παρά μόνο να το επισκεφτούν στην οδό Μιλτιάδου 10.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.