Οχτω 8 θεσεις για επτα μηνες σε αρχαιολογικους χωρους και μουσεια της ΕΦΑ Ροδοπης

Αιτήσεις μέχρι τις 20 Μαρτίου

Μέχρι και τις 20 Μαρτίου θα διαρκέσει η υποβολή αιτήσεων για 1.529 εποχικές θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού για τις ανάγκες θερινής σεζόν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ) και θα έχουν διάρκεια απασχόλησης 7 μηνών.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

  • ΤΕ Λογιστικού,
  • ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων,
  • ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων και
  • ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας εσωτερικών χώρων.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την κατανομή, θέσεις προβλέπονται και για την ΕΦΑ Ροδόπης. Συγκεκριμένα οι θέσεις ανά ειδικότητα είναι οι εξής:

  • ΤΕ Λογιστικού, 1 άτομο (Γραφεία Εφορείας)
  • ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, 3 άτομα (Αρχαιολογικός Χώρος Μαρώνειας-Αρχαίο Θέατρο-Αρχοντικό Ταβανιώτη)
  • ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, 1 άτομο (Αρχαιολογικός Χώρος Μαξιμιανούπολης)
  • ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, 3 άτομα (Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής)

Οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού ή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο Εργασία και ασφάλιση – Απασχόληση στο δημόσιο τομέα -> Αιτήσεις πρόσληψης προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού. Για την είσοδο στην εφαρμογή συμπληρώνουν τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Εν συνεχεία επιλέγουν: «Διαγωνισμοί» – «Κάντε Αίτηση» προκειμένου να συμπληρώσουν τα πεδία της αίτησης, όπως αυτά προβλέπονται στο, κατά περίπτωση, «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ2ΔΕ/ΥΕ». Κατόπιν οι υποψήφιοι υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο με σειρά προτεραιότητας, κάθε υποψήφιος εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας με βάση τα εξής κριτήρια: τίτλος σπουδών, ανεργία, εμπειρία, γνώση ξένων γλωσσών, κ.α.

Info

Αναλυτικά η προκήρυξη βρίσκεται εδώ:

https://sox.culture.gov.gr/storage/announcement_sox_1_2024.pdf

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.