ΟΑΕΕ και δυσβασταχτα προστιμα «αφαιμαζουν» τους επαγγελματιες της Ροδοπης

Μείωση 50% στα δημοτικά τέλη ζητούν η Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής

Στην πανελλαδική κινητοποίηση, που κήρυξαν τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανά τους, η ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη οι επαγγελματίες και οι έμποροι του νομού Ροδόπης. Ωστόσο, στη συγκέντρωση που οργανώθηκε έξω από  τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Σοφ. Κομνηνού, έδωσαν το «παρών» λιγοστοί επαγγελματίες από την περιοχή μας, αφού τα περισσότερα καταστήματα και οι επιχειρήσεις παρέμειναν ανοιχτά. Οι συγκεντρωμένοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ, κ. Ανέστη Βαφειάδη, και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κ. Κική Κωνσταντινίδου, κατευθύνθηκαν πεζοί προς την πρώην Νομαρχία Ροδόπης και το δημαρχείο Κομοτηνής, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστο Μέτιο και στον δήμαρχο, κ. Γιώργο Πετρίδη.

Τι ζητούν οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Ροδόπης

 
Τα αιτήματα της τοπικής αγοράς, όπως κωδικοποιούνται στο επιδοθέν ψήφισμα, είναι τα εξής:
·        Άμεση μείωση της φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
·        Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ και απογαλακτισμό τους από αυτόν
·        Άμεσες ρυθμίσεις των «κόκκινων δανείων» των επιχειρήσεων
·        Πλήρης ομαδοποίηση των τραπεζικών προϊόντων
·        Μείωση των τελών ΔΕΚΟ προς τις επιχειρήσεις
·        Μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%
Στοπ στους υπέρμετρους και υπερβάλλοντες ελέγχους από μικτά κλιμάκια, που επιβάλλουν δυσβάσταχτα πρόστιμα, πάντα μονόπλευρά κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
 

Ανέστης Βαφειάδης
 
«Δε θέλουμε πλέον τον ΟΑΕΕ, είναι αυτός που μας τρώει τα σωθικά»

 
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ανέστης Βαφειάδης, εξέφρασε την αγανάκτηση των συναδέλφων του για τις πολιτικές που ακολουθούνται, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες συντελούν στην οικονομική αφαίμαξη των επιχειρήσεων, οδηγώντας όλο και περισσότερες πλέον- και στο νομό Ροδόπης- στο κλείσιμο. Το πρώτο και κυριότερο πρόβλημα, κατά τον κ. Βαφειάδη, είναι ο περιβόητος ασφαλιστικός φορέας των ελεύθερων επαγγελματιών, ο ΟΑΕΕ. «Αρχίζουμε να ζητάμε τον απογαλακτισμό μας πλέον από αυτόν, εκεί οδηγούμαστε», υπογράμμισε με έμφαση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δε θέλουμε πλέον τον ΟΑΕΕ, είναι αυτός που μας τρώει τα σωθικά». 

«Βλέπουμε ότι και από τους τοπικούς ακολουθείται η φοροεισπρακτική πολιτική του κράτους»

 
Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα, που παίρνει διαστάσεις εφιάλτη για τον κόσμο της αγοράς, είναι η επιδρομή της εφορίας και μεικτών κλιμακίων ελέγχου, που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα και έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή υπέρογκων προστίμων, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε βάρος επιχειρήσεων της περιοχής μας. «Δεν μπορούν να πληρωθούν αυτά τα πρόστιμα», υπογράμμισε ο κ. Βαφειάδης, «πρέπει να το καταλάβουν αυτό οι ιθύνοντες- και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνώντες και οι τοπικοί παράγοντες». «Γιατί βλέπουμε ότι και από τους τοπικούς ακολουθείται η πολιτική του κράτους», προσέθεσε με νόημα, «αυτοί, που κατακεραυνώνουν, ακολουθούν την ίδια φοροεισπρακτική πολιτική και σε τοπικό επίπεδο». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.