Ο υποδιοικητης της ΤτΕ, Ιωαννης Μουρμουρας, στην Κομοτηνη (+Βιντεο)

Ενημέρωσε τη διοίκηση του ΕΒΕΡ αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας

Στην Κομοτηνή βρέθηκε σήμερα, αποδεχόμενος πρόσκληση της διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο υποδιοικητής της Τραπέζης Ελλάδος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ.Ιωάννης Μουρμούρας.
Ο κ. Μουρμούρας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του ΕΒΕΡ κ. Νίκο Αγγελίδη ο οποίος και τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση των επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ ακολούθως ο κ. Μουρμούρας πραγματοποίησε ομιλία κεκλεισμένων των θυρών, σε επιχειρηματίες της περιοχής, με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις και προοπτικές της εθνικής οικονομίας.

Ο ίδιος ανάλυσε το τρέχον δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, οικονομικό περιβάλλον, με το οποίο καλούνται να αναμετρηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, το οποίο χαρακτηρίζεται από έλλειψη ρευστότητας, κεφαλαιακούς ελέγχους των υπέρογκων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, μείωση της κατανάλωσης καθώς και αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης, από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της οποία μάλιστα όπως έκανε γνωστό η ελληνική οικονομία ήδη έχει επηρεαστεί αρνητικά, καθώς το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου συρρικνώθηκε κατά 1,1% σε ετήσια βάση.

Η επίσκεψή του κ. Μουρμούρα όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελίδης «σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του ίδιου του τραπεζικού συστήματος για την περιοχή μας και για τις επιχειρήσεις».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έκδοση του «ΠτΘ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.