Ο ΣΕΓΕ και η WEnCoop θεμελιωνουν τη δημιουργια Γυναικειας Ενεργειακης Κοινοτητας  στην Ανατολικη Μακεδονια-Θρακη

Συναντήσεις εργασίας σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τον δυναμικό ρόλο του, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ αποδεικνύει την προοδευτική του προσέγγιση στην ενημέρωση και την υποστήριξη των γυναικών σε όλη την Ελλάδα.

Διοργανώνοντας συναντήσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Πελοποννήσου, και έχοντας στη φαρέτρα του την επιτυχία της WEnCoop, της 1ης Γυναικείας Ενεργειακής Κοινότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη, θέτει τα θεμέλια για την δημιουργία δύο νέων Γυναικείων Ενεργειακών Κοινοτήτων μένοντας πιστός στο όραμα του για την προώθηση συμμετοχής των γυναικών στον τομέα της ενέργειας. 

 Οι συναντήσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2023 με στόχο την ενημέρωση των μελών της περιοχής αλλά και των εν δυνάμει μελών, για τη δημιουργία μιας Ενεργειακής Κοινότητας Γυναικών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Οι συναντήσεις έγιναν παρουσία της Προέδρου του Συνδέσμου κ. Λίνας Τσαλταμπάση, της Διευθύντριας κ. Νάσιας Ιωαννίδου, της Συντονίστριας του Παραρτήματος κ. Φελίνας Καζάκου και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής. 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας μάλιστα θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στις αρχές Φεβρουαρίου με την Υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας της Γερμανίας και την πρωτοβουλία EUKI.

 «Σε διάστημα 5 ημερών αλληλοεπιδράσαμε με περισσότερες από 160 γυναίκες. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε για δράσεις ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή τους μέσα από τον ενεργειακό τομέα. Επίσης συζητήθηκε ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες σε πρωτοβουλίες όπως οι Ενεργειακές Κοινότητες», δήλωσε η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ και της WEnCoop κα Τσαλταμπάση Λίνα.

«Μέσα από τη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, αλλά και την επιτόπια επίσκεψη μας στην περιοχή, αντιληφθήκαμε πως η δράση ενός Ιδρύματος μπορεί πραγματικά να αλλάξει την Αναπτυξιακή Πορεία μιας περιοχής», δήλωσε η Διευθύντρια του ΣΕΓΕ κ. Ιωαννίδου Νάσια.

Ο ΣΕΓΕ ευχαριστεί θερμά όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στις επισκέψεις και εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτή η πρωτοβουλία θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον ενεργειακού μέλλοντος με τις γυναίκες παρούσες και ενεργές. 

 Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας του ΣΕΓΕ για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στον τομέα της ενέργειας και την προώθηση της βιωσιμότητας σε τοπικό επίπεδο. 

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος για τις ενεργειακές κοινότητες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Γκάνη Κατερίνα στο 231022440 ή μέσω email στο [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.