Ο προεδρος του ΕΒΕΡ Νικος Αγγελιδης για τις εξελιξεις στη ΔΕΣΜΟΣ

«Η λύση που αποδεχτήκαμε οδηγεί μεν στην αποσυμφόρηση του φορέα αφαιρεί όμως από την Περιφέρειά μας ένα όργανο στο οποίο την αποκλειστική ευθύνη και διαχείριση είχαμε οι επιχειρηματίες της περιοχής»

Τη λύση που προτάθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψής των προέδρων των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα για την ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ επεξήγησε μιλώντας στον «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης.

Ο κ.  Αγγελίδης εξήγησε πως η αποδοχή της πρότασης του ΕΦΕΠΑΕ ήταν μονόδρομος για τα Επιμελητήρια ούτως ώστε να αρθεί το αδιέξοδο με τα προγράμματα που διαχειρίζεται ο ΔΕΣΜ-ΟΣ και κυρίως τα προγράμματα ΕΣΠΑ που απαντούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.

Όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να εισπράξουμε, γιατί δεν τους επιχειρηματίες όλα τα υπόλοιπα είναι ότι τρέχουμε κανονικά τα προγράμματα, και στον καλύτερο δυνατό χρόνο θα έχουμε αποτελέσματα ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι επιχειρήσεις».

«Αυτή είναι η λύση που αποφάσισαν με τον ΕΦΕΠΑΕ, και αποδέχτηκαν τα Επιμελητήρια γιατί στο αδιέξοδο που ήρθε η ΔΕΣΜΟΣ -εξαιτίας της εμμονής της Περιφέρειας- οδηγούσε σε πραγματικό πρόβλημα. Πρόβλημα που δεν αφορούσε μόνο στα προγράμματα της Περιφέρειας που αφορούν στον κορωνοϊό αλλά και στα υπόλοιπα όπως τα προγράμματα του ΕΠΑΝΕΚ τα οποία είναι ΕΣΠΑ, έχουν χρονοδιαγράμματα και κινδυνεύανε να μείνουν και οι επιχειρηματίες απλήρωτοι και να χάσουμε τα χρονικά περιθώρια που είχαμε» εξήγησε.

«Για τον λόγο αυτό δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, αποδεχτήκαμε αυτήν την λύση, ήταν η οποία βέβαια οδηγεί στην αποσυμφόρηση του φορέα, την πληρωμή των επιχειρηματιών και την γρήγορη υλοποίηση των προγραμμάτων που είχαν κολλήσει, αφαιρεί όμως από την Περιφέρειά μας ένα όργανο το οποίο την αποκλειστική ευθύνη και διαχείριση είχαμε εμείς, δηλαδή είχαν οι επιχειρηματίες της περιοχής» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ τονίζοντας πως η αποκλειστική ευθύνη για την υφιστάμενη κατάσταση είναι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

«Με τις εμμονές της Περιφέρειας, ήρθαν σε ξένο μαγαζί, το κακοδιαχειρίστηκαν, το βούλιαξαν και στο τέλος το κλείσανε»

«Με τις εμμονές της Περιφέρειας, ήρθαν σε ξένο μαγαζί, το φόρτωσαν προγράμματα, το κακοδιαχειρίστηκαν, το βούλιαξαν και στο τέλος το κλείσανε» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η λύση που προτάθηκε δια μέσου του ΕΦΕΠΑΕ βοήθησε στο «να μην έχουμε χειρότερα προβλήματα».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αγγελίδης εξήγησε η αποκλειστική διοίκηση του νέου φορέα περνάει στον ΕΦΕΠΑΕ, με το σύνολο των προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής να περνάει στη νέα μορφή, όπως αντίστοιχα και το υφιστάμενο προσωπικό της εταιρείας.  «Αυτό που είναι σαφές και αυτό είναι που πρέπει να τρέξουμε και πιο γρήγορα γιατί έχει άμεση ρευστότητα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται» ανέφερε εξηγώντας πως για το μέλλον της ΔΕΣΜΟΣ οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν με την συμμετοχή των νομικών στο επόμενο χρονικό διάστημα.

«Εμείς σαν Επιμελητήρια είμαστε έτοιμοι να δούμε όλες τις λύσεις που έχουμε πάνω στο τραπέζι, τα δε υπόλοιπα τα νομικής λύσης του ενδιάμεσου φορέα της ΔΕΣΜΟΣ θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες και θα δρομολογήσουν τις καλύτερες δυνατές εξελίξεις για την περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «εμείς θα βοηθήσουμε τους νέους διοικητές που έρχονται για την ίδρυση αυτού του παραρτήματος, θα τους παράσχουμε όλες τις πληροφορίες και την τεχνογνωσία που έχουμε, ώστε να τους βοηθήσουμε να τρέξουν γρήγορα τα προγράμματα, που στο κάτω κάτω είναι δικά μας είναι, δεν είναι ξένα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.