Ο Γιωργος Δημητριαδης κατα της διοικησης του νοσοκομειου για τους εργαζομενους στην καθαριοτητα

«Εδώ και 3,5 χρόνια δεν δέχτηκε ποτέ να συναντήσει εκπροσώπους του σωματείου ούτε για 5 λεπτά»

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πιο σκληρή έκφανση του κόμματος της ΝΔ χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους»

Στη στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κομοτηνής απέναντι στους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ασκεί κριτική ο αναπληρωτής γραμματέας του τομέα συνδικαλισμού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Γιώργος Δημητριάδης.

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές των Αρίστων καθώς πρόσφατα με fast track διαδικασίες πετάει στον δρόμο τις 30 εργαζόμενες της καθαριότητας του Νοσοκομείου για να εισάγει με αδιαφανείς διαδικασίες εργολάβο στο κομμάτι της καθαριότητας με έδρα την Αθήνα» επισημαίνει σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Δημητριάδης και συμπληρώνει: «Έναν εργολάβο, που με απλά μαθηματικά αποδεικνύεται πολύ εύκολα, πως κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω στον κρατικό προϋπολογισμό σε σχέση με τις 30 εργαζόμενες που μέχρι τώρα απασχολήθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ».

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα ο κ. Δημητριάδης επισημαίνει πως «ενώ οι εργαζόμενες αυτές με νομικές διαδικασίες κέρδισαν την προσωρινή διαταγή που τους επιτρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους μέχρι και τον Ιούνιο, όπως ακριβώς δηλαδή είχε προβλέψει η τελευταία παράταση τους, η Διοίκηση του νοσοκομείου Κομοτηνής αλλάζει άμεσα δικηγόρο με μόνο σκοπό ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ η προσωρινή διαταγή και παράλληλα ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ τις καθαρίστριες μέχρι να εκδικαστεί το δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων με μόνο στόχο να τις διώξει για δεύτερη φορά. Εδώ θα πρέπει να τονισθεί επίσης πως εδώ και 3,5 χρόνια διοίκησης του νοσοκομείου δεν δέχτηκε ποτέ να συναντήσει εκπροσώπους του σωματείου ούτε για 5 λεπτά».

«Είναι σχεδόν βέβαιο λοιπόν όπως αντιληφθήκαμε πως εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πιο σκληρή έκφανση του κόμματος της ΝΔ, έχουμε να κάνουμε με γνήσιο παρακλάδι του Πλεύρη και της παρέας του» υπογραμμίζει ο κ. Δημητριάδης στην ανάρτησή του και καταθέτει την άποψη, κλείνοντας, πως «είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα αυτών των εργαζομένων που τα τελευταία δύσκολα υγειονομικά χρόνια στήριξαν όλους εμάς στο έπακρο μέσα από την στήριξη του ΕΣΥ βάζοντας σε κίνδυνο πολλές φορές ακόμη και την ίδια τους την ζωή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.