Ο εμπαιγμος συνεχιζεται για τους εργαζομενους της Κοινωφελους

Νέα παράταση στην αγωνία των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας στη Ροδόπη, με τα πολυπόθητα ευχάριστα και κυρίως υπεύθυνα νέα από το Υπουργείο Εργασίας να μην καταφθάνουν ούτε χθες. Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι περιμένουν μια υπεύθυνη και ξεκάθαρη ενημέρωση για την πορεία ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών μεταξύ του Υπουργείου και του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, που υλοποιεί το Πρόγραμμα. Από τη διαδικασία αυτή, που έχει κολλήσει στην ασυνεννοησία μεταξύ των δυο φορέων αναφορικά με τη συμπλήρωση των φακέλων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εξαρτάται η έγκριση της εκταμίευσης του κονδυλίου, που αντιστοιχεί στις πληρωμές των εργαζομένων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Σε συνάντηση, που είχε την Παρασκευή ο περιφερειάρχης, κ. Άρης Γιαννακίδης, με τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, είχε παρασχεθεί η υπόσχεση εκ μέρους του τελευταίου ότι το αργότερο μέχρι χθες ο περιβόητος φάκελος με τα δικαιολογητικά θα έκλεινε, για να ακολουθήσει η διαδικασία έγκρισης της εκταμίευσης των χρημάτων. Κάτι τέτοιο, όμως, δε συνέβη ούτε αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα πολλοί από τους εργαζόμενους, που εδώ και λίγες ημέρες είναι επισήμως άνεργοι, να αισθάνονται εξαπατημένοι και θύματα εμπαιγμού από Υπουργείο και ΚΜΟΠ.

Την Τετάρτη πάντως πρόκειται να επισκεφτεί το Υπουργείο Εργασίας ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης, και ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα για τις ανάγκες του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Σκοπός των τοπικών αρχών είναι να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την κεντρική διοίκηση, προκειμένου να εξευρεθεί επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα που απασχολεί περισσότερους από 1000 συνδημότες μας, ενώ οι τελευταίοι ξεκαθαρίζουν ότι δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια το επόμενο διάστημα, έως ότου ικανοποιηθεί το αυτονόητο αίτημά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.