Ο «χαρτης» των πληρωμων απο e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και υπουργειο Εργασιας

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων Μαρτίου

Η καταβολή της ενίσχυσης στους εργαζομένους που ήταν ενταγμένοι στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το μήνα Ιανουάριο, περιλαμβάνεται στις πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, κατά την εβδομάδα 7-11 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα:

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

  • 18,5 εκατ. ευρώ σε 680 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • 250.123 ευρώ θα καταβληθούν σε 251 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα.

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 32 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 21 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 2,2 εκατ. ευρώ σε 20.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 3 εκατ. ευρώ σε 6.000 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Παράλληλα, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές για τη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» Ιανουαρίου. Για τον αριθμό των δικαιούχων και το ποσό που θα καταβληθεί θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Tέλος, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ:

  • Στις 23 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 25 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.