Νικος Μποτροτσος: «”Αναξιες” σχολιασμου οι εξαγγελιες Μητσοτακη για το αγροτικο ρευμα»

Εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων της πανελλαδικής συνδιάσκεψης και οι αγρότες της Ροδόπης για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

«Ανάξιες σχολιασμού» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έκπτωση στο αγροτικό ρεύμα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ροδόπης κ.Νίκος  Μποτρότσος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 5 Φεβρουαρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm».

Αφήνοντας πίσω τους μετά από τέσσερις ημέρες παραμονής, μαζί με συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονίας, έξω από την Έκθεση Agrotica όπου και παρέταξαν τα τρακτέρ τους και εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων για την πορεία των κινητοποιήσεων που αναμένεται να ληφθούν σήμερα στην πανελλήνια συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται στη Νίκαια της Λάρισας, ο κ. Μποτρότσος μετέφερε την απογοήτευση των αγροτών από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Αναφερόμενος στα διαμειφθέντα στην Θεσσαλονίκη ο ίδιος έσπευσε να υπογραμμίσει την μεγάλη συμμετοχή αλλά και την οργάνωση που υπήρξε στην εκεί κινητοποίηση τονίζοντας πως «παρά την χιλιομετρική απόσταση δείξαμε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να ενωθούμε γιατί τα προβλήματα μας είναι κοινά».

Μόνιμο αγροτικό πετρέλαιο

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής ο ίδιος εξήγησε πως μόνο αυτή που αφορά στην επιστροφή για το αγροτικό πετρέλαιο κινήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση για να τονίσει ωστόσο πως το αίτημα των αγροτών αφορά σε μόνιμο μέτρο και όχι σε παρατάσεις που θα οδηγήσουν μετά το πέρας του 2025 και πάλι τους αγρότες στους δρόμους.

«Αυτή δεν είναι μια σοβαρή ελληνική αγροτική πολιτική» τόνισε ο ίδιος, σπεύδοντας να υπογραμμίσει πως «μια κυβέρνηση που θέλει να πείσει τους  αγρότες ότι υπάρχει αγροτικό πετρέλαιο, πρέπει να το ψηφίσει στη βουλή και να το έχουμε κάθε χρόνο και όχι να είναι στο χέρι του εκάστοτε πρωθυπουργού ή του εκάστοτε υπουργού να μας δώσει ένα τυράκι για να μην γκρινιάζουμε». Ως προς το αγροτικό ρεύμα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ροδόπης χαρακτήρισε τις εξαγγελίες «ανάξιες σχολιασμού» εξηγώντας πως η μείωση της τάξεως του 10% προτείνεται απέναντι στην αύξηση κατά 100% του ρεύματος.

«Αυτό επηρεάζει τα συμφέροντα των φίλων τους, των ανθρώπων που πουλάνε την ηλεκτρική ενέργεια, που μάλλον η κυβέρνηση δεν θέλει να τα θίξει στην πράξη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ως προς την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια νεώτερη ενημέρωση ως προς τον ακριβή χρόνο πραγματοποίησής της, για να εξηγήσει πως η σημερινή πανελλαδική συνδιάσκεψη θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις του αγροτικού κόσμου.

«Καλό  θα ήταν να μην γίνει αυτή η κλιμάκωση και να λύνονται τα προβλήματά μας θεσμικά και μέσα στα γραφεία, ώστε να μην μπαίναμε καν στη διαδικασία αυτή που  κάναμε τις προηγούμενες 15 μέρες, να καθίσουμε στο σπίτι μας με τις οικογένειές μας και να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας ο καθένας έτσι όπως θέλει. Όμως δυστυχώς στην  Ελλάδα δεν υπάρχει το γενικό καλό και το δίκαιο, υπάρχουμε μόνο τα οικονομικά συμφέροντα και η γενική δύναμη που μπορεί να ασκήσει ο κάθε κλάδος» πρόσθεσε για να καταλήξει πως «μέχρι να αλλάξει αυτή η συνθήκη θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε το καλύτερο για τις οικογένειές μας και για τις δουλειές μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.