Νεος προεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θρακης ο Ιωαννης Αμαξοπουλος

«Η προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή έκανε μια μεθοδική και σημαντική δουλειά και αυτό θα επιδιώξουμε να συνεχίσουμε»

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ, που προήλθε από τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου 2023 συγκροτήθηκε σε σώμα. Η σύνθεσή της είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Αμαξόπουλος Ιωάννης, Γεωπόνος

Αντιπρόεδρος: Παπαδάκης Τριαντάφυλλος, Γεωπόνος

Γενικός Γραμματέας: Πέτροβιτς Θεόδωρος, Γεωλόγος

Οργανωτική Γραμματέας: Μπιδικούδη Ευαγγελία, Ιχθυολόγος

Ταμίας: Ζαραβάτη Κυριακή, Γεωλόγος

Μέλη: Αμαραντίδης Ιωάννης, Γεωπόνος

Γιαννούδης Δημήτριος, Γεωπόνος

Κλάδος Ιωάννης, Δασολόγος

Κοκκινάκη Γεωργία, Κτηνίατρος

Πατσίκας Ιωάννης, Κτηνίατρος

Πιστόλας Γεώργιος, Δασολόγος

Γιάννης Αμαξόπουλος: «Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τις προτάσεις μας  για ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της Θράκης»

Με την αφορμή της ανάληψης των νέων καθηκόντων του ο κ. Αμαξόπουλος, μίλησε μέσω της συχνότητας του Ράδιο Παρατηρητής, ευχόμενος καλή θητεία στα παλιά και νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, επ’ ωφελεία και γνώμονα το καλό όλων των επιστημών του Επιμελητηρίου. «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους φορείς. Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τις προτάσεις μας ως σύμβουλος της Πολιτείας που είμαστε, επιδιώκοντας την επίλυση προβλημάτων, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα στοχεύσει στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της Θράκης. Η προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή έκανε μια μεθοδική και σημαντική δουλειά και αυτό θα επιδιώξουμε να συνεχίσουμε και τη νέα περίοδο» επεσήμανε ο ίδιος.

Μικρό το διάστημα υποβολής στα Σχέδια Βελτίωσης

Με την ευκαιρία, ο κ. Αμαξόπουλος αναφέρθηκε και στη νέα πρόσκληση για τα Σχέδια Βελτίωσης, μεταφέροντας πως η πρόσκληση αφορά ένα ποσό 180 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν ήδη κατανεμηθεί περίπου 17,2 εκατ. ευρώ. «Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης θα σας πω ότι στα προηγούμενα σχέδια βελτίωσης, είχαν κατανεμηθεί στην περιφέρειά μας περί των 45 εκατ. ευρώ» έσπευσε να σημειώσει ο ίδιος για να εξηγήσει «μιλάμε δηλαδή για λιγότερα από τα μισά φέτος, αλλά όλη η πρόσκληση γενικώς είναι μικρότερη φέτος».

Οι αιτήσεις των παραγωγών γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η περίοδος υποβολής είναι από 15 Μαρτίου έως 16 Μαΐου με τον κ. Αμαξόπουλο να επισημαίνει πως «είναι ένα αρκετά μικρό διάστημα και εδώ έχουμε κάποιες ενστάσεις από τους συναδέλφους γεωπόνους-μελετητές, οι οποίοι εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο σε ένα τέτοιο μικρό διάστημα μπορούν να κάνουν μια σωστή μελέτη για την κατάθεση του σχεδίου. Η ένταξη στήριξης για την περιφέρειά μας κυμαίνεται από 50% έως 60%. Το 60% αφορά νέους αγρότες μικρότερων των 41 ετών. Σαν ΓΕΩΤΕΕ θα επιδιώξουμε και θα διεκδικήσουμε παράταση της προθεσμίας υποβολής».

Ακριδόπληκτος ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών

Κλείνοντας ο κ. Αμαξόπουλος έκανε γνωστό πως ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών έχει κηρυχτεί ακριδόπληκτος, καθώς έχει γίνει επιτόπιος έλεγχος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομία και έχουν παρατηρηθεί κάποιες κηλίδες. «Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Ροδόπης σε συνεργασία με τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών  είναι σε εγρήγορση» διαβεβαίωσε ο ίδιος καλώντας τους παραγωγούς της περιοχής μόλις αντιλαμβάνονται εστίες εκκόλαψης ή πρώτες κηλίδες να ενημερώνουν άμεσα τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ή το δήμο Μαρωνείας Σαπών, ώστε να γίνει συλλογική καταπολέμηση με ευθύνη της ΔΑΟΚ. «Είναι ένα φαινόμενο που το παρακολουθούμε από πέρυσι, μας ανησυχεί και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» τόνισε κλείνοντας ο κ. Αμαξόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.