Νεες προσθηκες στο «καλαθι του νοικοκυριου»

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του «καλαθιού της Σαρακοστής»

Προσθήκες στο «καλάθι του νοικοκυριού» ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με τα σύνολο των προϊόντων στο καλάθι να ανέρχονται πλέον σε 60.

Συγκεκριμένα, θα προστεθούν νέα είδη όπως: φακές, φασόλια και ρεβύθια, πάριζα και γαλοπούλα, κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη, νωπό μοσχάρι γάλα υψηλής παστερίωσης / μακράς διαρκείας και πλήρες, σοκολάτες και λευκό τυρί.

Επίσης, θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε αλλαντικά, κοτόπουλο και όσπρια:

  • Η κατηγορία των αλλαντικών θα σπάσει στα δύο: σε πάριζα και γαλοπούλα.
  • Η κατηγορία του νωπού κοτόπουλου επίσης σπάει στα δύο: σε ολόκληρο νωπό κοτόπουλο και σε κομμάτια.
  • Η κατηγορία των οσπρίων θα σπάσει στα τρία, ώστε να συμπεριλαμβάνονται ρεβίθια, φακές και φασόλια.

Το «καλάθι της Σαρακοστής»

Παράλληλα, σε λίγες μέρες θα εφαρμοστεί και το «καλάθι της Σαρακοστής». Εκτός από τα άλλα νηστίσιμα προϊόντα του καλαθιού προστίθεται ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και δυο τουλάχιστον κατεψυγμένα θαλασσινά σε κάθε αλυσίδα. Τα προϊόντα αυτά θα παραμείνουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Υπογραμμίστηκε επιπλέον ότι από χθες στην εφαρμογή e-Katanalotis υπάρχουν πλέον και όλα τα φυλλάδια των προσφορών.

Σε ό,τι αφορά στο μποϋκοτάζ, από τον έλεγχο του υπουργείου φαίνεται ότι δεν συμμετέχει το καταναλωτικό κοινό σε αυτή την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι υπογράφεται σήμερα υπουργική απόφαση και θα υπάρξει χρονικό περιθώριο ενός μήνα για να αλλάξουν όλα τα ταμπελάκια σε όλα τα σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε να είναι ευκρινής η τιμή κιλού ή λίτρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.