Νεες προσληψεις στον στρατο ξηρας

Προκήρυξη για 258 θέσεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια  η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με την οποία προκηρύσσονται 258 θέσεις οπλιτών και εφέδρων Όπλων Σωμάτων (πλην Ειδικών Δυνάµεων) για ανακατάταξη ή επανακατάταξη στον Στρατό Ξηράς για βραχεία περίοδο τριών ετών µε δυνατότητα παράτασης τριών ετών, οι οποίες έχουν εγκριθεί για το έτος 2020.

Οι ενδιαφερόµενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούµενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 13 Νοεμβρίου (όσα υποβληθούν µετά από αυτήν την ηµεροµηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσµα).

Οι έφεδροι, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά µόνο ηλεκτρονικά απευθείας στο ΓΕΣ/Β4(∆ΣΛ) στο email: [email protected], εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε έτη από την ηµεροµηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες ∆υνάµεις κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Προσόντα-προϋποθέσεις

Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

  1. Να µην έχουν συµπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας τους, σύµφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νοµοθεσίας (δηλ. γεννηµένοι από 1-1-1993 και µεταγενέστερα), κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για αρχική ανακατάταξη ή επανακατάταξη.
  2. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
  3. Να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύµφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωµατικής ικανότητας των στρατευσίµων.
  4. Να έχουν ανάστηµα τουλάχιστον 1,60 µ..
  5. Να µην έχουν καταδικαστεί για κακούργηµα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώµοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταµήνυση, συκοφαντική δυσφήµιση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκληµα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονοµικής εκµετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νοµοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεµπορίας, όπλων, πυροµαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκληµα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Επίσης να µην έχουν παραπεµφθεί αµετάκλητα µε απευθείας κλήση ή βούλευµα, για κακούργηµα ή για τα ως άνω αδικήµατα.
  6. Να µην εκκρεµεί σε βάρος τους µήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία.
  7. Να µην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώµατα.
  8. Να µην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθµού τους, ούτε να έχει κινηθεί εναντίον τους η σχετική διαδικασία.
  9. Οι οπλίτες, που εκπληρώνουν τη στρατεύσιµη στρατιωτική τους υποχρέωση, να έχουν αιτιολογηµένη πρόταση καταλληλότητας του ∆ιοικητή της Μονάδας.
  10. Στους έφεδρους και στους οπλίτες κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών να µην τους έχουν επιβληθεί πειθαρχική φυλάκιση άνω των είκοσι ηµερών, εφάπαξ ή αθροιστικά.
  11. Να µην έχουν παραιτηθεί ή απολυθεί για οποιαδήποτε αιτία, όσοι υπηρετούσαν ως μαθητές παραγωγικών σχολών, µόνιµοι ή εθελοντές οπλίτες ή Επαγγελµατίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) ή Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Info

Ολόκληρη η απόφαση βρίσκεται αναρτημένη στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%A7%CE%A0%CE%976-%CE%9E%CE%A5%CE%94

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.