Νεες γεωτρησεις αρδευσης δρομολογει ο Δημος Κομοτηνης

Στα αγροκτήματα 6 οικισμών της Ροδόπης

Έξι νέες γεωτρήσεις σε αγροκτήματα ισάριθμων οικισμών θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής. Η χωροθέτηση των γεωτρήσεων έγινε αφότου ο Δήμος Κομοτηνής, προκειμένου να εκτελέσει έργα αξιοποίησης υπόγειων υδατικών αποθεμάτων, ζήτησε από τις κοινότητες του Δήμου να υποδείξουν θέσεις για ανόρυξη νέων αρδευτικών γεωτρήσεων.

Η ανταπόκριση των κοινοτήτων ήταν σχετικά μικρή, κάνοντας ουσιαστικά και ευκολότερη την χωροθέτηση των γεωτρήσεων, ενώ στη συνέχεια ο Δήμος ζήτησε, και έλαβε τη συναίνεση των ιδιοκτητών των εκτάσεων εντός των οποίων θα γίνει η γεώτρηση.

Αυτοί έχουν ήδη προσέλθει στο δήμο και έχουν καταθέσει αιτήσεις, με τις οποίες αποδέχονται την παραχώρηση κατά χρήση εκτάσεως 25 τ.μ. εντός των αγροτεμαχίων τους, για την ανόρυξη γεώτρησης από το Δήμο Κομοτηνής.

Θεωρείται άλλωστε πως η γεώτρηση θα ωφελήσει τους ίδιους όπως και τους καλλιεργητές των υπολοίπων εκτάσεων οι οποίες θα αρδεύονται, σύμφωνα με την άδεια χρήσης που θα εκδοθεί. Η διάρκεια της παραχώρησης αυτής θα είναι σύμφωνη με το χρόνο λειτουργίας της γεώτρησης και σε καμία περίπτωση πάνω από 30 έτη.

Οι εξορύξεις θα γίνουν στα αγροκτήματα των κοινοτήτων Ανθοχωρίου, Γρατινής, Θρυλορίου, Ροδίτη, Φύλακα και Κοσμίου.

Κατά τη  διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η δυνατότητα για να γίνουν περισσότερες γεωτρήσεις αν αυτό χρειαστεί από άλλους οικισμούς, που μπορεί να μην εκδήλωσαν ενδιαφέρον για οποιοδήποτε λόγο την πρώτη φορά, ενώ προτάθηκε να συστηθεί και κανονισμός λειτουργίας για τις γεωτρήσεις, ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση όλων των καλλιεργητών στις περιοχές που θα γίνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.