Νεες ενταξεις εργων στον «ΦιλοΔημο» για τους δημους Ιασμου και Κομοτηνης

Για αγροτική οδοποιία και κατασκευή δικτύου ομβρίων στο Κικίδιο

Νέες εντάξεις 90 έργων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 173.693.580,25 ευρώ εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
 
Οι νέες εντάξεις αφορούν έργα στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης ΧΑΔΑ, της ανέγερσης και επανάχρησης Δημοτικών κτιρίων, της επισκευή, συντήρησης σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, της προμήθεια και τοποθέτησης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και της κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.
 
Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται και τα πρώτα 21 έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ). Να σημειωθεί ότι μαζί με τα συγκεκριμένα έργα δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης και δράσεων πρόληψης και προειδοποίησης. 

Εγκρίσεις για τρία έργα στη Ροδόπη 

Στις νέες εντάξεις του Προγράμματος τρεις αφορούν δήμους της Ροδόπης. Συγκεκριμένα στην πρόσκληση «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» εντάχθηκαν το έργο του δήμου Ιάσμου με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ιάσμου», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 635.000 ευρώ και το έργο του δήμου Κομοτηνής με τίτλο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Κομοτηνής», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 868.000 ευρώ.
 
Επίσης στην πρόσκληση «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας» εντάχθηκε το έργο της ΔΕΥΑ Κομοτηνής με τίτλο «Κατασκευή δικτύου Ομβρίων στον οικισμό  Κικίδιο» το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 1.490.000 ευρώ. 

Ξεπέρασαν τα 1,2 δις οι εντάξεις μέσα σε οχτώ μήνες 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εντάξεις στο «ΦιλόΔημο» μέσα σε οκτώ μήνες, από τις 15 Ιουνίου 2018 έως σήμερα, έχουν ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά ο προϋπολογισμός του Προγράμματος που εκκίνησε με 400 εκατ. ευρώ έχει φθάσει ήδη στα 2,026 δισ. ευρώ και αναμένεται να ανέλθει στα 2,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2013.
 
Όπως έχει τονίσει ο κ. Χαρίτσης, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πήρε τεράστιες διαστάσεις στα χρόνια της κρίσης. «Με την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αλλά και με χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως ο “ΦιλόΔημος Ι” και “ΦιλόΔημος ΙΙ”, προχωράμε στην υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής για τις τοπικές κοινωνίες, που  εκκρεμούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χρηματοδοτούμε, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ΟΤΑ, σημαντικά έργα στην ύδρευση, την αποχέτευση, τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία, όπως είναι τα 21 έργα τα οποία περιλαμβάνονται στις νέες εντάξεις που ανακοινώνουμε σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.