Νεες Εκπτωσεις και Ευνοικοτεροι Τροποι Πληρωμης απο την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ

Στα Τέλη Εξέτασης των Αιτήσεων των Επιχειρήσεων για After Sales Υπηρεσίες

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ σε συνέχεια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που αναπτύσσει στο πλαίσιο των γενικών εξελίξεων που επηρεάζουν μεταξύ άλλων και την επιχειρηματική κοινότητα, προβαίνει σε νέες εκπτώσεις και ευνοϊκότερους τρόπους πληρωμής για τις after sales υπηρεσίες της προς τις επιχειρήσεις των Επιχειρηματικών Πάρκων.

Ειδικά για τις συνεπείς επιχειρήσεις, δηλαδή τις επιχειρήσεις που είναι ενήμερες ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την ΕΤΒΑ, εφαρμόζει Τιμολογιακή Πολιτική Εκπτώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό και κατ’ εφαρμογή των νέων Κανονισμών Λειτουργίας, που τέθηκαν σε ισχύ από τις 05/08/2023, προχωράει στην εφαρμογή έκπτωσης στα τέλη αξιολόγησης, που έχουν οριστεί από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, προκειμένου για την εξέταση αιτημάτων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, απαλλάσσοντας ακόμα και τελείως από τα τέλη τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από κοινόχρηστες δαπάνες.

Στόχος είναι να εδραιωθεί μια νέα συνεργασία αμοιβαίας κατανόησης και υποστήριξης στα Επιχειρηματικά Πάρκα μεταξύ των επιχειρήσεων και της ΕΤΒΑ. Όλες οι παρεχόμενες εκπτώσεις έχουν ενσωματωθεί και είναι διαθέσιμες στο νέο τιμοκατάλογο που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο (www.etvavipe.gr).

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για τα έργα αναβάθμισης σε 14 ΒΙΠΕ της χώρας

Δοθείσης ευκαιρίας, επισημαίνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης των Επενδυτικών Προτάσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) στην πλατφόρμα διαβούλευσης και ψηφοφορίας της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Οι ιδιοκτήτες γης, μετά την ενημέρωση που οργάνωσε η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., συμμετείχαν στην ψηφοφορία των έργων στο πλαίσιο της Δράσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σε 14 Επιχειρηματικά Πάρκα / Βιομηχανικές Περιοχές. Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα των έργων για κάθε Πάρκο έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διακήρυξης της Δράσης και του νομοθετικού πλαισίου για τους οργανωμένους υποδοχείς.

Μόλις 12 ιδιοκτήτες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 5,5% των συνολικών εκτάσεων των επιχειρηματικών οικοπέδων των συγκεκριμένων Επιχειρηματικών Πάρκων, ψήφισαν αρνητικά. Κατά συνέπεια, οι αρνητικές ψήφοι δεν συγκέντρωσαν την πλειοψηφία, όπως απαιτείται από τους Κανονισμούς Λειτουργίας, οπότε το αποτέλεσμα δίνει το «πράσινο φως» στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υποδομών στα συγκεκριμένα Πάρκα, δημιουργώντας ακόμα ένα θετικό ορόσημο στις δράσεις της.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το όραμά μας στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι η στέγαση της παραγωγικής επιχειρηματικότητας σε οργανωμένες περιοχές με σύγχρονες ενεργειακές, ψηφιακές και περιβαλλοντικές υπηρεσίες επαναλαμβανομένων εσόδων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια ESG για τη δημιουργία επιχειρηματικής αξίας και ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ εργαζόμαστε εντατικά και με συνέπεια στον σχεδιασμό της αναβάθμισης των υποδομών των Πάρκων προς όφελος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, του κλάδου της μεταποίησης αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Στα Πάρκα της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δραστηριοποιούνται 1.600 εταιρείες με 35.000 εργαζομένους, συμβάλλοντας στο 6% του ΑΕΠ της χώρας μας.

Με τον τρόπο αυτό προσβλέπουμε και επιδιώκουμε την αγαστή, αμοιβαία, ειλικρινή και εμπράγματη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες εκτάσεων αλλά και με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητάς τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.