Νεα προκηρυξη του ΟΑΕΔ για 890 διοικητικους

Η προκήρυξη 1/302Μ/2008 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, η οποία θα αφορά την πρόσληψη, στον ΟΑΕΔ, 890 διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ειδικοτήτων Διοικητικού- Οικονομικού ΠΕ, Διοικητικού-Λογιστικού ΤΕ και Διοικητικού Λογιστικού ΔΕ.

Η προκήρυξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη μονιμοποίηση 890 συμβασιούχων του Οργανισμού, καθώς η εμπειρία σε θέματα προώθησης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας σε υπηρεσίες του θα ορίζεται ως απαραίτητο προσόν.

Ποσοστό 40% των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από άτομα ειδικών κατηγοριών όπως είναι οι πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών, παλιννοστούντες Πόντιοι ομογενείς και ομογενείς προερχόμενοι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι όμως έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Με τη δημοσίευση της προκήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα καθοριστεί και η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων, η οποία θα είναι εικοσαήμερη.

Γενικά προσόντα διορισμού

Οι ενδιαφερόμενοι, για να μπορέσουν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής, θα πρέπει:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες.

Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, θα πρέπει να έχει παρέλθει τουλάχιστον ένα έτος από την απόκτησή της μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και πολίτες των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους πολίτες αυτούς απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ελληνομάθειας (ν. 2413/1996 άρθρο 10 παρ.1) που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (τηλ. 2310- 459.101-5 και 210- 363.6549) των κατωτέρω επιπέδων:

•Πιστοποιητικό Γ΄ Επιπέδου για τον κλάδο διοικητικού προσωπικού της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

•Πιστοποιητικό Δ΄ Επιπέδου για τον κλάδο διοικητικού προσωπικού της κατηγορίας Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής (ΤΕ) Εκπαίδευσης.

Επίσης, αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Πανεπιστη- μιούπολη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 540.06, τηλ.: 2310-997.571-72-76), το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου, ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.

Δικαιούνται επίσης να είναι υποψήφιοι και όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση αλλά δεν έχει παρέλθει έτος από την απόκτησή της, εφόσον μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γίνονται επίσης δεκτοί, για πλήρωση των προκηρυσσομένων θέσεων, Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).

2. Να έχουν γεννηθεί έως και το 1987.

3. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.

4. Κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και κατά τον χρόνο του διορισμού:

α) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα σε οποιαδήποτε ποινή.

β) Να μην έχουν καταδικαστεί για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία ή δωροληψία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση καθ΄ υποτροπή ή εγκλήματα της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

γ) Να μην είναι υπόδικοι λόγω παραπομπής με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε.

δ) Να μην έχουν λόγω καταδίκης στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και δεν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρηση. ε) Να μην τελούν είτε υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό συνδυασμό και των δύο προηγουμένων.

στ) Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., ή Ν.Π.Ι.Δ. του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 2527/1997 ή Ν.Π.Ι.Δ. της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου και δεν έχει παρέλθει πενταετία από την απόλυση. Πρέπει να αναφερθεί ότι η ανικανότητα προς διορισμό αίρεται μόνο με την έκδοση του κατά το άρθρο 47 παρ. 1 του Συντάγματος διατάγματος που αίρει τις συνέπειες της ποινής.

5. Οι άνδρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοιο κώλυμα.

6. Τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμίδας και των Ανεξάρτητων Αρχών οι οποίοι διορίστηκαν βάσει του ν. 2190/1994 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα πριν συμπληρωθεί πενταετία από την ημερομηνία διορισμού τους. Η απαγόρευση αυτή αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους υπαλλήλους των ανωτέρω φορέων η υπηρεσιακή κατάσταση των οποίων ρυθμίζεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα. Ομως, η απαγόρευση δεν ισχύει για τους υπαλλήλους που απασχολούνται στους ανωτέρω φορείς με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ακόμη κι αν αυτοί έχουν προσληφθεί βάσει του ν. 2190/1994 και κατέχουν οργανικές θέσεις.

Απαραίτητα προσόντα

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της αλλοδαπής.

Όσοι επιθυμούν να καλύψουν θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης, θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Πρέπει να διευκρινισθεί ότι για τις θέσεις πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης γίνονται επίσης δεκτοί με τα παραπάνω υπόλοιπα τυπικά προσόντα:

α ) Κάτοχοι πτυχίων ή διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν αποκτηθεί σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους έχει χορηγηθεί πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το Συμβούλιο του άρθρου 10 του π.δ. 165/2000 (ΦΕΚ 149 Α΄), όπως ισχύει κάθε φορά και

β ) Κάτοχοι τίτλων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν αποκτηθεί σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα άσκησης νομοθετικά κατοχυρωμένου επαγγέλματος, σύμφωνα με σχετική απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής εκπαίδευσης που χορηγείται από την αρμόδια αρχή του άρθρου 13 του π.δ. 231/1998 (ΦΕΚ 178 Α΄).

Οι θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα καλυφθούν από υποψήφιους που έχουν δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτικού (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο: Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων: α) Διοικητικών Υπηρεσιών- Γραμματέων ή β) Οικονομίας ή γ) Βιβλιοθηκονομίας ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων: α) Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ή β) Υπαλλήλων Επιχειρήσεων Μεταφορών ή γ) Υπαλλήλων Λογιστηρίου ή δ) Υπαλλήλων Διοίκησης ή ε) Εμπορικών Επιχειρήσεων ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλον ισότιμο και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Για όλες τις θέσεις απαιτείται εμπειρία σε θέματα προώθησης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Μόνο μία αίτηση και για μία κατηγορία

Η αίτηση θα απευθύνεται και θα υποβάλλεται στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στην ταχυδρομική διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 8- Τ.Κ. 174 56 Άλιμος.

Τα έντυπα των αιτήσεων (ΠΕ:

185Φ, ΤΕ: 186Φ και ΔΕ: 187Φ) θα διατίθενται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και από τα Περιφερειακά Γραφεία και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ των νομών στους οποίους προκηρύσσονται οι θέσεις.

Στην περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί να στείλει ταχυδρομικά την αίτησή του, θα πρέπει να συμπληρώσει στον φάκελο την ένδειξη: «Αίτηση για την προκήρυξη 1/΄302Μ/2008 ». Ο φάκελος που θα χρησιμοποιηθεί, θα είναι απλός, μεγέθους Α4, και όχι ο ειδικός φάκελος ΑΣΕΠ ΡΟSΤ που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ.

Επίσης οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων:

α) Από την επιλογή του αρχικού menu «Έντυπα Αιτήσεων»«Διαγωνισμών Φορέων» της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

β) Από την κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας www.kep.gov. gr και στην επιλογή Σύνδεσμοι, επιλογή «Ανεξάρτητες και άλλες αρχές», επιλογή «ΑΣΕΠ»- «Διαγωνισμών Φορέων».

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.