ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 300 αποφοιτοι Λυκειου στο Δημοσιο

Nέα προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 300 αποφοίτων Λυκείου σε υπουργεία και διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα ετοιμάζει το ΑΣΕΠ. Ήδη στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής έχουν καταφθάσει τα αιτήματα των φορέων του Δημοσίου που αιτούνται την πρόσληψη τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των θέσεων αφορά διοικητικές και τεχνικές ειδικότητες, ενώ οι φορείς του Δημοσίου έχουν ζητήσει επίσης την πρόσληψη, μεταξύ άλλων, οδηγών, δασοφυλάκων, αλλά και χειριστών Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Μάλιστα, το ΑΣΕΠ έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατανομή των θέσεων ανά φορέα και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποστείλει προς τελική έγκριση στους φορείς το προσχέδιο της προκήρυξης.

Υπολογίζεται ότι εντός του Απριλίου η σχετική προκήρυξη θα είναι έτοιμη, ώστε να λάβει τον δρόμο προς το Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου εν συνεχεία να αρχίσει η 20ήμερη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται προς το ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικά και με συστημένη επιστολή εντός προθεσμίας που θα καθορίζεται με την προκήρυξη. Με την υποβολή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα καλούνται να προσκομίσουν και τα απαιτούμενα για τη θέση που επιθυμούν δικαιολογητικά. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση θα πρέπει να γνωρίζουν πως πέρα από τα τυπικά προσόντα θα ορίζονται και πρόσθετα προσόντα, όπως για παράδειγμα η γνώση μιας ξένης γλώσσας, αλλά και πρόσθετα προσόντα που αφορούν μεταξύ άλλων τις ειδικότητες των οδηγών, των χειριστών Η/Υ κ.ά.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη προκήρυξη «σκούπα» που θα εκδώσει εντός τους έτους το ΑΣΕΠ και η οποία αφορά θέσεις τακτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στους φορείς του δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προκήρυξη έχει σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να λάβει αριθμό ΦΕΚ και οποία αφορά την πρόσληψη 495 τακτικών υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου τομέα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.