Νεα προεδρος της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ η Σοφια Λαμπακη

1.863 επιχειρήσεις χρηματοδοτήθηκαν μέσω της ΔΕΣΜΟΣ το προηγούμενο διάστημα

Νέα πρόεδρος της ΔΕΣΜ-ΟΣ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜμΕ Οικονομική – Συμβουλευτική) Α.Μ.Θ. εκλέχτηκε η κ. Σοφία Λαμπάκη από τη Γενική Συνέλευση της, αναλαμβάνοντας την ηγεσία της εταιρείας με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Σκοπός της εταιρίας είναι η ανάληψη  και διαχείριση, ως ενδιάμεσου φορέα, εθνικών κοινοτικών και των διαθρωτικών ταμείων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό κυρίως των ΜμΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Η εταιρεία διαχειρίστηκε μια σειρά δράσεων, που οδήγησε στην έγκριση προς χρηματοδότηση 1.863 επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων που αγγίζει τα 187 εκ. ευρώ.
 
Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της η κ. Λαμπάκη ευχαρίστησε τα μέλη του νέου ΔΣ και τόνισε πως θα δουλέψουν όλοι μαζί για τη βελτίωση και ανάταση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας.
 
 

Απολογισμός από την απερχόμενη διοίκηση 

Της εκλογής προηγήθηκε ο απολογισμός του απερχόμενου προέδρου, Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, ο οποίος μίλησε για τη θέληση του ίδιου αλλά και του απερχόμενου ΔΣ, που τον εξέλεξε στις 15 Δεκεμβρίου 2014, να συμβάλλουν στον τόπο, «ιδιαίτερα σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, που οι ανάγκες είναι αμέτρητες και τα μέσα δεν περισσεύουν, σεβόμενοι τους εαυτούς και τους εταίρους μας, έχοντας όραμα, σοβαρότητα, ήθος και συνέπεια, για να αποδώσουμε αυτό που αξίζει στον καθένα μας».
 
Τα τρία χρόνια αυτά πέρασαν μέσα σε ένα αβέβαιο και επισφαλές οικονομικό περιβάλλον, τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο που αποτελεί τους τελικούς ωφελούμενους των υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία,  όσο και της ίδιας αυτής, μιας και είχε να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων διοικητικής υφής που σχετίζονταν με τον χαρακτήρα της και αποτελούσαν τροχοπέδη για τη λειτουργιά της.
 
Παρά τις δυσκολίες όμως, ακολούθησαν πιστά τους στόχους και τα οράματα τους, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακούς ρυθμούς απορρόφησης εκτελώντας το έργο σε κάθε περίσταση και κατάσταση.
 

 
«Σήμερα ήδη βαδίζουμε στις απαρχές μιας νέας προγραμματικής περιόδου υπό την ονομασία ΕΠΑΝΕΚ με την υπογραφή της σύμβασης Ανάθεσης της εφαρμογής των ανωτέρω Δράσεων με τον ΕΦΕΠΑΕ» σημείωσε ο κ. Τσαλικίδης για να συμπληρώσει ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να συνεχιστεί η παρουσία της εταιρείας και στο μέλλον με την ανάληψη προς διαχείριση δράσεων και άλλων προγραμμάτων που θα αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας.
 
Κατά τον χρόνο υπογραφής σύμβασης ανάθεσης της διαχείρισης με τον ΕΦΕΠΑΕ, τόνισε, είχε εκφραστεί η άποψη από την τότε ηγεσία της Αναθέτουσας Αρχής ότι η διαχείριση ενός προϋπολογισμού της τάξης των 70 εκατ. ευρώ θα αποτελούσε ικανοποιητική επίδοση για την εταιρεία και την Περιφέρεια στο σύνολό της. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα για την διοίκηση της εταιρείας καθώς από την αρχή τέθηκε ως πρωταρχικός στόχος να ξεπεραστεί αυτό το νοητό όριο με την μεγιστοποίηση όλων των δυνατών τρόπων και μεθόδων για την ενημέρωση των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών της Περιφέρειας.
 
Ο δεύτερος αλλά εξίσου σημαντικός στόχος που τέθηκε τότε ήταν η αρτιότητα και η ποιότητα του παραγόμενου έργου σε συνάρτηση με την ταχύτητα ικανοποίησης των αιτημάτων χρηματοδότησης των τελικών αποδεκτών. Ο κ. Τσαλικίδης θεωρεί πως οι μέχρι σήμερα έλεγχοι που έχουν γίνει στην εταιρεία συνηγορούν ότι οι προσπάθειες τόσο της διοίκησης αλλά και του προσωπικού της έχουν πετύχει ένα ικανοποιητικό βαθμό και σε αυτούς τους στόχους.
 
Αναλύοντας το έργο της εταιρεία, σε περιφερειακό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ο απερχόμενος πρόεδρος έκρινε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σχεδόν το 80% του επίμαχου έργου εκτελέστηκε κατά την περίοδο αυτών των ετών, σημειώνοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια ΑΜΘ, τόσο υπό τον αείμνηστο Γεώργιο Παυλίδου όσο και από τον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ανέκαθεν στάθηκε ακροατής και αρωγός στη διευκόλυνση διαχείρισης κρίσεων και καταστάσεων, ενώ έκλεισε, ευχαριστώντας τόσο τους φορείς που απαρτίζουν την εταιρεία, για την στήριξη που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο μέλλον, για τη μεγιστοποίηση των στόχων της όσο και στο προσωπικό που υλοποιεί το μεγάλο αυτό έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.