Νεα παραταση στον διαγωνισμο για το Ξενια Κομοτηνης

Με νέα καταληκτική ημερομηνία τις 19 Απριλίου

Νέα παράταση στον διαγωνισμό για το Ξενία Κομοτηνής, έδωσε η ΕΤΑΔ, μεταθέτοντας τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής δικαιολογητικών για τις 19 Απριλίου.

Να θυμίσουμε πως το ξενοδοχείο είχε προκηρυχθεί για πολλοστή φορά από την ΕΤΑΔ στις 17 Οκτωβρίου του 2023, με την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού τις 17 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια δόθηκε μια μικρή παράταση μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, για να παραταθεί η προθεσμία εκ νέου για δύο μήνες.

Το ξενοδοχείο, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, θα εκμισθωθεί ως έχει, με τη διάρκεια της παραχώρησης να είναι τα 40 έτη, ενώ η τιμή εκκίνησης για το διαγωνισμό, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου προσφερόμενου Ετήσιου Μισθώματος, οριζόταν, και παραμένει, στο ποσό των 35.000 ευρώ.

Το Ξενία Κομοτηνής είναι δυναμικότητας 40 δωματίων, συνολικού εμβαδού κτισμάτων 4135τ.μ., εντός έκτασης 7.900τ.μ.. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, σιντριβάνι, παιδική χαρά και υπαίθριος χώρος στάθμευσης, ενώ το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης.

Βέβαια το ίδιο το κτήριο έχει λεηλατηθεί, με μόνο τους τοίχους να απομένουν για να θυμίζουν την ύπαρξη του πάλαι ποτέ ξενοδοχείου.

Την ίδια ώρα η δυστοκία εύρεσης ενδιαφερομένων φαίνεται να χτυπά και τα υπόλοιπα Ξενία που αυτή την περίοδο βρίσκονται υπό δημοπρασία, με το παλιό Ξενία Ξάνθης, που βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και προκηρύχθηκε μαζί με αυτό της Κομοτηνής, να έχει και αυτό πάρει παράταση μέχρι την 1η Μαρτίου (και βλέπουμε).

Αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά όμως, φαίνεται πως για ακόμα μια φορά, ο διαγωνισμός, τουλάχιστον για το Ξενία Κομοτηνής, θα καταλήξει (πάλι) στα αζήτητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.