Νεα παραταση στην ηλεκτρονικη ταυτοτητα κτιριου ζητα ο Συμβολαιογραφικος Συλλογος Εφετειου Θρακης

«Η συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων καθίσταται υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες ιδιαίτερα προβληματική»

Νέα αναβολή της υποχρεωτικότητας των διατάξεων για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων ζητά ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θράκης. Σε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Τερζίδης και η γενική γραμματέας κ. Αναστασία Τσαμπάζη σημειώνουν πως το ζήτημα είναι σημαντικό για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ακινήτων και την ανάπτυξη της οικονομίας και επισημαίνουν πως «δυστυχώς η παράταση της υποχρεωτικής εφαρμογής των σχετικών διατάξεων για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου που δόθηκε δεν ήταν αρκετή, όπως διαπιστώνεται από όλους τους παράγοντες της αγοράς ακινήτων».

Οι λόγοι

Εξηγώντας τους λόγους ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θράκης σημειώνει πως «σημαντικό λόγο για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι η συγκέντρωση των απαιτού­μενων εγγράφων για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου καθίσταται υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες ιδιαίτερα προβληματική, ενώ όλες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου εξακολουθούν για τον ίδιο λόγο να υπολειτουργούν και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση, που ανέκυψε.

Παράλληλα δεν κατέστη εφικτό να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την προσαρμογή, ενημέρωση και εκπαίδευση των αρμοδίων επαγγελματιών και την έκδοση τυχόν ερμηνευτικών εγκυκλίων και οδηγιών εφαρμογής των σχετικών διατάξεων, που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή μιας τέτοιας έκτασης τομής στην λειτουργία της αγοράς ακινήτων».

Κατόπιν των ανωτέρω ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θράκης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό «να αναβάλετε εκ νέου την έναρξη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων για ικανό χρονικό διάστημα κάποιων μηνών».  Μάλιστα προτείνει στο μεταξύ χρονικό διάστημα να εξακολουθεί να λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα σε προαιρετική βάση, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα εκπαίδευσης, ενημέρωσης και προσαρμογής των αρμοδίων επαγγελματιών και να εκδοθούν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι και οδηγίες εφαρμογής των διατάξεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.