Νεα μοναδα αποθηκευσης ενεργειας στη Ροδοπη απο τη Motor Oil

Εξασφάλισε τη σχετική άδεια από τη ΡΑΕ

Τη θέση του και στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας ενισχύει ο Όμιλος της Motor Oil, μέσω της Motor Oil Renewable Energy (MORE).

Συγκεκριμένα, ο θυγατρικός βραχίονας της MORE, MS Komotini Ι ΜΑΕ, στα μέσα Δεκεμβρίου εξασφάλισε από τη ΡΑΕ μια νέα άδεια αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης 80 MW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 80 MW. Η μονάδα θα αναπτυχθεί στη θέση «Δραγάτης», της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Η σχετική αίτηση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών αποθήκευσης υποβλήθηκε στην Αρχή στις 21 Ιουνίου 2022 και σύμφωνα με την άδεια η μονάδα θα έχει εγκατεστημένη χωρητικότητα 193,8 MW και εγγυημένη (ωφέλιμη) χωρητικότητα 160 MW, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα εξασφαλιστεί από την MS Komotini Ι ΜΑΕ, μέσω τραπεζικής χρηματοδότησης και ιδίων κεφαλαίων.

Υπενθυμίζεται ότι η MORE έχει εισέλθει και στον τομέα της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (Battery Energy Storage) μέσω επτά θυγατρικών (MS Viotia, MS Florina, MS Fokida, MS Ileia, MS Kastoria, MS Komotini, MS Korinthos), με το συνολικό, μέχρι τώρα, χαρτοφυλάκιο αδειών να ξεπερνά τα 300 MW.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.