Νεα γραμμη παραγωγης στο εργοστασιο της ΣΕΚΑΠ

Victor Crespo: «Η μονάδα έχει μετασχηματιστεί σήμερα σε ένα νέο εργοστάσιο, με παραγωγική δυνατότητα 7 φορές μεγαλύτερη έναντι του 2018»

Τα εύσημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επένδυση της JTI και το έργο της για το μετασχηματισμό του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη μετέφερε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της εταιρείας για τα 40 χρόνια της επενδυτικής της παρουσίας στην Ελλάδα.

Στην «κλειστή» εκδήλωση, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasunori Nakayama, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και  ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ενώ στα επιμέρους σημεία της επένδυσης αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI Ελλάδας κ. Victor Crespo. 

Οι  προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της μονάδας, ενώ κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο διευθυντής του εργοστασίου κ. Αζαίπ Κοζαχμέτοβ εγκαινίασαν τη νέα γραμμή παραγωγής.

V. Crespo: «Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής»

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI Ελλάδας κ. Victor Crespo τόνισε: «Πιστοί στη δέσμευσή μας από την πρώτη ημέρα της εξαγοράς για επένδυση στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, η μονάδα έχει μετασχηματιστεί σήμερα σε ένα νέο εργοστάσιο, με παραγωγική δυνατότητα 7 φορές μεγαλύτερη έναντι του 2018 και με το 60% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγές και το 40% για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς».

Ο κ. Crespo επεσήμανε ακόμη ότι «από το 2019 παράγουμε στη ΣΕΚΑΠ το Winston, τη Νο.2 μάρκα στην Ελλάδα, για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και εξαγωγές στην Ε.Ε, το Camel που προορίζεται για εξαγωγές καθώς και τις μάρκες BF και GR.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Crespo κατέληξε: «Στη JTI είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, αγοράζοντας σταθερά τα υψηλής ποιότητας ανατολικού τύπου καπνά που παράγει η περιοχή για τις μάρκες μας σε όλο τον κόσμο και παράλληλα συμβάλλοντας ενεργά στην τοπική κοινωνία, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινότητας και στηρίζοντας τις προσπάθειες των αρχών».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε την επένδυση ως ένα «μεγάλο στοίχημα» σε έναν κρίσιμο για την Ελλάδα τόπο με μακρά παράδοση στον καπνό, αναγνωρίζοντας την JTI ως εταιρεία που έχει την υπευθυνότητα να επενδύει με σεβασμό στον εργαζόμενο, στους νόμους του κράτους και το Περιβάλλον, αυξάνοντας το επενδυτικό αποτύπωμά της στην περιοχή και συμβάλλοντας στη συνολική εξαγωγική προσπάθεια της χώρας.

Χρ. Μέτιος: «Η JTI αποδεικνύει ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς επιχειρηματικότητας στον τόπο μας»

Τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος τόνισε πως «ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουμε τη βαθιά πεποίθηση ότι η πραγματική ανάπτυξη μπορεί να έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας».

«Όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως Περιφέρεια», συνέχισε ο ίδιος, «όπως η προνομιακή γεωγραφική μας θέση, οι υποδομές μας στις μεταφορές, ο πρωτογενής τομέας μας, τα ενεργειακά μας αποθέματα, χρειάζονται μία βάση που να τα ενώνει σε μια κοινή αναπτυξιακή κατεύθυνση. Για εμάς, η βάση αυτή είναι η υγιής επιχειρηματικότητα».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως «σήμερα η ΣΕΚΑΠ, η ιστορική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης και της Περιφέρειάς μας, υπό την καθοδήγηση και την στήριξη του ομίλου Japan Tobacco Inc., αποδεικνύει ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς επιχειρηματικότητας στον τόπο μας.

Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 3 χρόνια, με εξωστρέφεια και στόχευση σε νέες αγορές, και με υπευθυνότητα απέναντι στην τοπική κοινωνία, η ΣΕΚΑΠ έχει σημαντική συμβολή στην τοπική και εθνική μας οικονομία».

«Εύχομαι να συνεχίσει έτσι, με τον ίδιο δυναμισμό, και να έχει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Εμείς ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διαθέτουμε σημαντικούς πόρους για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και είμαστε στο πλευρό της ΣΕΚΑΠ αλλά και κάθε επιχείρησης που επιλέγει να επενδύσει στον τόπο μας» τόνισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.