Νεα διαμαρτυρια προς την περιφερεια απο τους εργαζομενους της ΕΝ. ΚΛΩ.

Παραμένουν στον αγώνα οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, που το πρωί της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, για να διαμαρτυρηθούν και πάλι για την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, αλλά τους κρατάει ομήρους, χωρίς να τους δίνεται το δικαίωμα να προσληφθούν κάπου αλλού. Η συγκέντρωση των εργαζομένων ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και διήρκησε μέχρι το μεσημέρι. Στην προχθεσινή τους παρουσία στην περιφέρεια είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με την περιφερειάρχη κ. Κόκλα, αλλά ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά τους δε δόθηκε, παρά την σταθερή τον τελευταίο καιρό, προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τις τράπεζες για την χρηματοδότηση της κλωστοϋφαντουργίας. «Η σημερινή παρουσία μας εδώ», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της FANCO, κ. Μαρίνος Πασλίδης, «είναι μια μορφή διαμαρτυρίας και όχι κατάληψη. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ακόμα εδώ».

Ανεπαρκής η συμμετοχή ματαιώνει την κάθοδο προς τη Δ.Ε.Θ.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των εργαζομένων των κλωστηρίων της Θράκης στις διαμαρτυρίες, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τα σωματεία των κλωστηρίων άλλων πόλεων, θεωρείται πολύ πιθανή η ματαίωσή της. Και αυτό, όπως εξήγησε κ. Πασλίδης «γιατί ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί από τις κινητοποιήσεις τόσον καιρό και δεν ξέρουμε κατά πόσον θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Και εδώ η συμμετοχή είναι περιορισμένη, καθώς κουράζεται με αυτήν την κατάσταση. Είχαμε δηλώσει τη διάθεση να πάμε στη Δ.Ε.Θ. και να διαμαρτυρηθούμε, αλλά με αυτά τα δεδομένα ίσως να το ματαιώσουμε. Το ζήτημα είναι, πάντως, ότι οι αγώνες συνεχιστούν και δε θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν μόνο στη Θεσσαλονίκη. Για εμάς οι αγώνες δε σταματούν, περιμένουμε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημά μας. είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό, θα τους επιβάλλουμε να δώσουν μια λύση πλέον».

«Η επιστολή μας απευθυνόταν στην κυβέρνηση και όχι στους υποψηφίους»

Την Πέμπτη το πρωί οι εργαζόμενοι είχαν παραδώσει επιστολή στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ με την οποία εκδήλωναν την πρόθεση να μην τους ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, αφού η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη δίνει λύση στο πρόβλημά τους. Ερωτούμενος ο κ. Πασλίδης αν εμμένουν σε αυτήν τη θέση, έσπευσε να διασαφηνίσει ότι «αυτό, που κάναμε, ήταν απλώς μια συμβολική διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση και όχι προς τα πρόσωπα, που είναι υποψήφια στις εκλογές. Όσον αφορά στον υποψήφιο για τον δήμο, τον κ. Πετρίδη, δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Όσο για τον νομάρχη, το μόνο, που έχω να πω, μακάρι να είχαμε σε όλη την Ελλάδα για υποψήφιους τέτοιους δραστήριους ανθρώπους. Ο κ. Γιαννακίδης ήταν μπροστά σε όλα τα προβλήματά μας, συμμετείχε στις διαδηλώσεις μας, πολλές φορές πιο ένθερμα από ό,τι εμείς οι ίδιοι, τόσο στην Κομοτηνή, αλλά και στην Αθήνα και όπου αλλού έχουμε πάει. Μας άνοιξε όλες τις πόρτες στην Αθήνα και βρισκόταν κοντά στις προσπάθειες μας».

Τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι τρέφουν ελπίδες ότι θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στο ζήτημά τους και μάλιστα προς τη θετική κατεύθυνση. Εφόσον δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις ακινητοποιήσεις, μέχρι να δικαιωθούν και να απεγκλωβιστούν από αυτήν την κατάσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.