Νεα διακριση της Ποτοποιιας-Οινοποιιας Θρακης

Απέσπασε χάλκινο βραβείο για τις επιχειρηματικές της πρακτικές στην βιώσιμη ανάπτυξη

H Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε. απέσπασε χάλκινο βραβείο για τις επιχειρηματικές της πρακτικές στην βιώσιμη ανάπτυξη από την EcoVadis έναν από τους πιο μεγάλους και πλέον αξιόπιστους παγκόσμιους φορείς αξιολόγησης της εταιρικής βιωσιμότητας.

Η EcoVadis ιδρύθηκε το 2007 και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αξιολόγησης περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) στον κόσμο με περισσότερες από 85.000 επιχειρήσεις σε 160 χώρες. Η μεθοδολογία του EcoVadis βασίζεται σε διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας, όπως η Πρωτοβουλία Παγκόσμιας Αναφοράς, το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές πρότυπο ISO 26000, καλύπτοντας 200 κατηγορίες εταιρειών και περισσότερες από 160 χώρες. Με βάση τα πρότυπα που εξετάζει η EcoVadis, η απόδοση μετράται σε 21 δείκτες σε 4 πυλώνες:

  • την Περιβαλλοντική Ευθύνη,
  • τις Βιώσιμες Προμήθειες,
  • τον Σεβασμό στα Εργασιακά και Ανθρώπινα Δικαιώματα και
  • την Hθική και Εταιρικά Πρότυπα.

Η εταιρεία αξιολογείται για πρώτη φορά από την Eco Vadis και κατατάσσεται με την αξιολόγηση που έλαβε, στο 43% των επιχειρήσεων παγκοσμίως με την μεγαλύτερη βαθμολογία. Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ για άλλη μια φορά πρωτοπορεί αφού είναι η πρώτη επιχείρηση παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα που αξιολογείται και διακρίνεται από την EcoVadis.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το χάλκινο βραβείο από την EcoVadis στην παρθενική μας αξιολόγηση. Η εστίασή μας στον σχεδιασμό βιώσιμων πρακτικών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της εταιρίας μας. Στόχος μας είναι η επίτευξη μίας βαθμολογίας που θα μας χαρίσει το χρυσό βραβείο και στοχεύουμε να είμαστε οι καλύτεροι στην εφαρμογή των αρχών βιωσιμότητας στον κλάδο μας. Ήδη προβαίνουμε σε διορθωτικές ενέργειες και βελτιώσεις ώστε να κατακτήσουμε το στόχο μας» επεσήμανε σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Φωκίων Μπακιρτζής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.