Να υποβαλλουν αιτηση για το προγραμμα καταρτισης εργαζομενων

Καλεί η ΟΕΒΕΣ τα πρωτοβάθμια σωματεία της

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις έτους 2016, που αφορά στην υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων, εξέδωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης.
 
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο υλοποίησης του προγράμματος τα σεμινάρια έχουν αποδέκτες τους εργαζομένους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά έχουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που απασχολούν από 1 έως 25 άτομα και καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ.
 
Η διάρκεια υλοποίησης του κάθε προγράμματος ανέρχεται σε τριάντα δύο ώρες με τον κάθε εργαζόμενο, να λαμβάνει το ποσό των 160 ευρώ, για την παρακολούθηση του συνόλου των 32 ωρών .
 
Να σημειωθεί επίσης ότι στην ανακοίνωση του ΟΕΒΕΣ ότι η Ομοσπονδία ως δευτεροβάθμιο τοπικό όργανο δεν θα υλοποιήσει προγράμματα αλλά θα αναλάβει τη δημοσιοποίηση των προγραμμάτων σε τοπικό επίπεδο και θα συντάξει «έκθεση υλοποίησης προγράμματος κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25». Κάθε εργοδοτικός φορέας κατά την υποβολή των προς έγκριση προγραμμάτων πρέπει να δηλώνει απαραιτήτως τα στοιχεία της Ομοσπονδίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.