Να μην χαθει η Πασχαλινη αγορα ζητουν οι επαγγελματιες της Κομοτηνης

Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου «Ζητούμε να δουλέψουμε με μία κάποια κανονικότητα, γιατί αλλιώς τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα»

Την άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, μόνο τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο, 3 Απριλίου και μόνο για λόγους εκγύμνασης, ήτοι για την χρήση του κωδικού 6, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτή αποτελεί και την μοναδική αλλαγή που επέρχεται από αύριο στην καθημερινότητα των Ροδοπιτών και Ροδοπιτισσών, μόνο για τα Σαββατοκύριακα, καθώς και των κατοίκων όλων των υπολοίπων περιοχών της χώρα που συνεχίζουν να βρίσκονται στην «κόκκινη» κατηγορία του υγειονομικού χάρτη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με την μέθοδο του click away και click in shop, γεγονός ωστόσο που επηρεάζει μόνο τις περιοχές σε «βαθύ κόκκινο», καθώς υπό το καθεστώς αυτό λειτουργεί το λιανεμπόριο και στην Ροδόπη ήδη από τις 4 Μαρτίου.

Την διευκρίνιση αυτή έκανε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου υπογραμμίζοντας και την σύγχυση που δημιούργησε η ανακοίνωση των μέτρων και στην περιοχή μας. Όπως εξήγησε η μέθοδος που θα επιτρέψει από την προσεχή Δευτέρα την λειτουργία του λιανεμπορίου σε περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο», όπως η Αττική, είναι μία μέθοδος που τα καταστήματα της Ροδόπης ακολουθούν ήδη από τις 4 Μαρτίου. «Έτσι λειτουργούμε και έτσι θα λειτουργούμε και από βδομάδα» ανέφερε η ίδια υπογραμμίζοντας πως «δεν έχει αλλάξει κάτι σε μας πλην του ωραρίου που από δύο ώρες που είχαμε για την κατανάλωση στην αγορά πλέον αυτές έχουν γίνει 3, επαρκής χρόνος για την εξυπηρέτησή μας σε μια αγορά όπως η Κομοτηνή».

Η κ. Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε και στη λήξη της παράτασης που δόθηκε στις χειμερινές εκπτώσεις, γνωστοποιώντας πως και για την αγορά της Κομοτηνής «τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι».

Πτωτική η κίνηση και στις εκπτώσεις παρά την χρονική παράτασή τους

«Η νέα έξαρση της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες, μπορεί να μην αφορά την περιοχή μας η οποία κινείται σε χαμηλά επιδημιολογικά επίπεδα, ωστόσο η ανασφάλεια, ο φόβος και η αβεβαιότητα υφίσταται σε όλους τους καταναλωτές οπότε αυτό έχει αρνητικό πρόσημο για την αγορά» σημείωσε.

Η κίνηση κατά την περίοδο των εκπτώσεων ήταν πτωτική, καθώς όπως τόνισε η μέθοδος του «δεν δοκιμάζω» ή το κάνω έξω από το κατάστημα δεν λειτούργησε, με την κατανάλωση να μην είναι αυτή που πρέπει ούτως ώστε οι επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Επιβάλλεται να μην χαθεί η Πασχαλινή αγορά

«Αυτό που θέλουμε και αυτό που επιβάλλεται αυτή τη στιγμή στην αγορά μας είναι να μη χαθεί η πασχαλινή αγορά γιατί είμαστε στον ένα μήνα πανδημίας, έχουμε υποστεί όλα τα μέτρα, έχει αποδειχτεί ότι δεν αποτελούμε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, τηρούμε τα μέτρα και ζητούμε να μπορέσουμε να δουλέψουμε με μια κανονικότητα αν γίνεται κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, γιατί αν χάσουμε και αυτή την περίοδο τα πράγματα θα είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα» κατέληξε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.