Να δειξει αμεσα την αξια της συμμετοχης σε αυτη θελει να δειξει η Αγροτοδιατροφικη Συμπραξη ΑΜΘ

Προτεραιότητα να δείξουν απτά αποτελέσματα και να προσελκύσουν επιπλέον μέλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο Β. Δελησταμάτη

Να αναδείξει το συντομότερο δυνατό τα οφέλη της συμμετοχής στην Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη θέλει το νέο ΔΣ της, που συστήθηκε σε Σώμα την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Πρόεδρος του ΔΣ είχε οριστεί  από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Βασίλης Δελησταμάτης, ενώ Αντιπρόεδρος ανέλαβε η κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ, Γενικός Γραμματέας ανέλαβε ο κ. Χρήστος Μουταφίδης (Άρωμα Έβρου) και ο κ. Νίκος Τσαρικτσόπουλος (Bio Olives Athina) ανέλαβε ταμίας της Σύμπραξης.

Επίσης στο ΔΣ συμμετέχουν ο κ. Παναγιώτης Καλακίκος, Δήμαρχος Σουφλίου, εκπρόσωπος της ΠΕΔ ΑΜΘ, ο κ. Ιωάννης Κεσκίνογλου, Πρόεδρος ΕΑΣ Δράμας,  ο κ. Λάμπρος Κουμπρίδης, Πρόεδρος ΕΑΣ Ορεστιάδας, η κ. Κική Κωνσταντινίδου, εκπρόσωπος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κ. Χρήστος Παπαζηλάκης, από την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, ο κ. Γιώργος Τσιακίρης, Οίκος Μεταξιού ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ και ο κ. Ιάκωβος Φραντζής, ΑΦΟΙ ΦΡΑΝΤΖΗ, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Προχωρά στα επόμενα βήματα η Σύμπραξη

Κατόπιν του ορισμού των θέσεων, ακολούθησε ενημέρωση για τον οικονομικό απολογισμό της δράσης μέχρι σήμερα από το προσωρινό συμβούλιο, που όμως μέχρι τώρα ήταν μικρός ακριβώς λόγω της προσωρινότητας, ενώ στη συνέχεια συζήτησαν τα βήματα στα οποία θα προχωρήσει η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη, σημείωσε ο κ. Δελησταμάτης.

Πέρα από τα τυπικά, όπως η κατανομή αρμοδιοτήτων, η δημιουργία επιτροπών και η οργανική της δομή, συζητήθηκαν και θέματα όπως η δημιουργία ταυτότητας για την Σύμπραξη, μέσα από λογότυπο, ομάδα επικοινωνίας και εξωστρέφειας, αλλά και τα βήματα για τη δημιουργία ταυτότητας για τα προϊόντα.

Στο πλαίσιο δε του μακροχρόνιου σχεδιασμού για την Σύμπραξη, προχώρησαν και στους πρώτους στόχους που θέλουν να πετύχουν το επόμενο διάστημα.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι η πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης ανά ΠΕ, καταγραφή κινδύνων και ευκαιριών, αλλά και ενίσχυση των σχέσεων με τον τουρισμό και τη γαστρονομία.

Παράλληλα ελπίζουν σε συνεργασία με άλλες Συμπράξεις της χώρας, εκπαιδευτικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Αφού λοιπόν τέθηκαν οι βάσεις, στο επόμενο ΔΣ, που αναμένεται να λάβει χώρα μετά το Πάσχα, θα αποφασίσουν ποιες από αυτές τις δράσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, με τον κ. Δελησταμάτη να εκτιμά πως οι εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις θα είναι από τις πρώτες αλλά και ο ορισμός λογοτύπου και η δημιουργία ιστοσελίδας.

Στοίχημα να τους εμπιστευτούν τα νέα μέλη

Μέσα στις προτεραιότητές τους είναι και η εγγραφή νέων μελών, από διαφορετικούς τομείς, που θα προστεθούν στα 47 που αποτελούν σήμερα την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη, ένας αριθμός ικανοποιητικός μεν για αρχή, που όμως ο κ. Δελησταμάτης θεωρεί πως θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά για να πάνε όλοι μαζί μπροστά.

Η προσπάθεια αντιμετωπίζεται θετικά από πολλά εν δυνάμει μέλη, όμως έχουν επιφυλάξεις, λόγω και των προηγούμενων αποτυχημένων προσπαθειών που έχουν γίνει στον τομέα στην περιοχή μας. Για αυτό και φαίνεται πως περιμένουν να δουν να γίνονται τα επόμενα βήματα, ώστε να συμμετάσχουν και αυτοί. Αυτό αποτελεί και το μεγάλο τους στοίχημα, να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να δείξουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτή τη συνεργασία.

Ο κ. Δελησταμάτης είδε πως όλα τα μέλη είναι πρόθυμα να βοηθήσουν, στον τομέα τους, ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η δράση τους, αλλά με σταθερά βήματα ώστε και να παρουσιάσουν αποτελέσματα, αλλά και να προσελκύσουν νέα μέλη.

Άλλωστε όσα κάνουν αποτελούν προτεραιότητα για τα μέλη, αφορούν όμως όλο τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα και των μεταποιητικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με αυτόν. «Ξεκινάμε τις δράσεις μας, με προτεραιότητα στις κοινές μας ανάγκες, για να προχωρήσουμε στα επιμέρους προϊόντα» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.