Πρωτοβουλια του ΕΒΕΡ ωστε οι επαγγελματιες να ειναι ισοι στο κομματι του ηλεκτρονικου εμποριου

Νίκος Στεργίου: «Όσο πιο γρήγορα σπεύσουν οι επαγγελματίες, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουν να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Απολύτως απαραίτητη θεωρεί την συμμετοχή των συναδέρφων του επαγγελματιών στην πλατφόρμα Directmarket.gr, στην οποία έχουν δωρεάν πρόσβαση, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Στεργίου.

Η πλατφόρμα αποτελεί πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για τη στήριξη των Τοπικών Αγορών και των Επιχειρήσεων, ανοίγοντας ένα ψηφιακό παράθυρο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων  της τοπικής αγοράς, ώστε οι τοπικοί καταναλωτές να απευθύνονται σε αυτή και μόνο όταν δεν βρουν αυτό που επιθυμούν να απευθύνονται στην Πανελλήνια.

Οι εποχές αλλάζουν, για αυτό και το Επιμελητήριο, μαζί με άλλα σε όλη τη χώρα, έκανε μια σημαντική προσπάθεια και τελικά εισακούστηκαν.

«Μπορεί να άργησε λίγο, άλλωστε με τις καταστάσεις που ζούμε, όλα γίνονται με αργούς ρυθμούς, όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ» τόνισε, θεωρώντας πως πάρα πολλοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες θα εκμεταλλευτούν αυτή την εξαιρετική κίνηση.

Πώς ωφελεί η πλατφόρμα τους επαγγελματίες

Στην πλατφόρμα Directmarket.gr μπορούν όλοι οι επαγγελματίες εγγεγραμμένοι στα δύο επιμελητήρια της Ροδόπης, να ενταχθούν δωρεάν με μια απλή αίτηση.

«Τους δίνει το δικαίωμα να είναι ίσοι στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου» ανέφερε ο κ. Στεργίου συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μια πλατφόρμα που έχει τόσο τοπικό, όσο και πανελλαδικό χαρακτήρα, εμφανίζοντας όλες τις ΠΕ της χώρας.

Εξηγώντας τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας ο ίδιος σημείωσε πως η πρώτη δυνατότητα που δίνει στα μέλη τους, είναι να κάνουν μια απλή καταχώρηση και να δηλώσουν τι τύπο καταστήματος έχουν στην πόλη, για να μπορέσει να το βρει όποιος το επιθυμεί.

Η δεύτερη είναι το click away, το οποίο διευκολύνει τους επαγγελματίες που δουλεύουν υπό αυτό το καθεστώς, πολλές φορές μόνοι τους. «Τι να πρωτοκάνει ένας άνθρωπος, να σηκώσει το τηλέφωνο, να γράψει την παραγγελία, να την ετοιμάσει, να εξυπηρετήσει;» αναρωτήθηκε ο κ. Στεργίου για να επισημάνει πως τώρα μέσω της πλατφόρμας, θα μπορούν οι πελάτες να κάνουν την παραγγελία τους, την οποία θα μπορεί να ετοιμάσει ο καταστηματάρχης και να μεταβούν στο κατάστημα να πάρουν το είδος.

Η τρίτη είναι το λεγόμενο ηλεκτρονικό ράφι, όπου ο καταστηματάρχης μπορεί να «τοποθετήσει» τις προσφορές και τα προϊόντα που έχει, για ηλεκτρονικές πωλήσεις με όλους τους δυνατούς τρόπους πληρωμής και αποστολής παραγγελίας.

Όλα τα προηγούμενα γίνονται χωρίς να υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία E-shop, σημείωσε, με απλά βήματα χωρίς να χρειάζεται μεγάλη κατάρτιση σε αυτό το κομμάτι, με την καθοδήγηση της εφαρμογής και αν χρειαστεί με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου.

Τέλος το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όποια εταιρεία το επιθυμεί να δημιουργήσει δικό της E-shop, ή αν έχουν ήδη, να ενταθούν στην πλατφόρμα, ώστε να έχουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση όλων των δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής αγοράς Directmarket.gr όπως: προβολή προϊόντων, ηλεκτρονική παραγγελία, ηλεκτρονική πληρωμή, αποστολή προϊόντων ή παραλαβή από το κατάστημα, καταχώρηση προϊόντων σε κατηγορίες, ενημέρωση ειδικών προσφορών και νέων αφίξεων, διαχείριση ειδικών όρων κλπ.

Κρίσιμα τα Επιμελητήρια για την προώθηση των αιτημάτων

Όλα αυτά, ο κ. Στεργίου θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν στις επιχειρήσεις της περιοχής μας τον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω του οποίου διακινούνται πλέον πολύ μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων. Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση αλλά δεν υπάρχει προσφορά, για αυτό και παρότρυνε όλους τους συναδέρφους του επαγγελματίες, να κάνουν χρήση αυτής της μοναδικής πλατφόρμας και της δυνατότητας που τους δίνει το ΕΒΕ Ροδόπης μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου δεν υπάρχει χρονικό όριο για την εγγραφή, όμως πιστεύει πως όσο πιο γρήγορα σπεύσουν οι επαγγελματίες, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουν να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Συμπλήρωσε δε πως το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο πρόεδρος προσωπικά τα μέλη του ΔΣ, αλλά και οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου, κάνουν καθημερινά ένα πολύ μεγάλο και ανιδιοτελή αγώνα, εκπροσωπώντας όλη τη Ροδοπη.

Θα πρέπει να ξέρουν οι συνάδερφοί τους, τόνισε, πως όσες υποχωρήσεις κάνει η Κυβέρνηση, γίνονται μετά από πιέσεις από τα Επιμελητήρια από όποια πλευρά μπορεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.