Μουστικιδης- Φωτιαδης ΟΕ: Τα καλυτερα εγχωρια καυσοξυλα στην περιοχη

Εδώ και εννέα χρόνια η εταιρία Μουστικίδης- Φωτιάδης ΟΕ δραστηριοποιείται στην πώληση εγχώριων καυσοξύλων, παρέχοντας τα ποιοτικότερα ξύλα στην αγορά της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια δε οι απαιτήσεις της αγοράς έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς όσο αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, τόσο ο κόσμος προτιμά τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και δη το ξύλο. Ο κόσμος τα τελευταία δύο χρόνια ειδικά έχει επενδύσει κυρίως στα ενεργειακά τζάκια και τις νέου τύπου ξυλόσομπες, με αποτέλεσμα η ζήτηση του ξύλου να αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα.
 
Η εταιρία Μουστικίδης- Φωτιάδης ΟΕ, που επιλέγει τα καλύτερα ελληνικά καυσόξυλα, δίνοντας πάντοτε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα, βρίσκεται όπισθεν του οικισμού του Ηφαίστου. Οι παραγγελίες γίνονται είτε τηλεφωνικώς είτε και στο χώρο της επιχείρησης, ενώ τα ξύλα μεταφέρονται από την εταιρία στο χώρο σας. 

Οι παραγγελίες ξεκίνησαν κιόλας από τον Αύγουστο

Οι παραγγελίες καυσοξύλων έχουν ήδη ξεκινήσει από τα μέσα του Αυγούστου, καθότι τα περισσότερα νοικοκυριά προτιμούν να είναι από νωρίς προετοιμασμένα για το χειμώνα.

Τα προηγούμενα χρόνια δε, που δεν υπήρχε η φετινή οικονομική «ασφυξία», κόσμος προμηθεύονταν ξύλα από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Φωτιάδη. Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη εποχή για την αγορά καυσοξύλων γιατί τότε τα ξύλα είναι ξηρά και χωρίς υγρασία, με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα. 

Η αύξηση του ΦΠΑ επηρέασε τα καυσόξυλα και τις τιμές τους

Η πώληση του ξύλου γίνεται ανά κυβικό, ενώ οι τιμές στην αγορά κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα της τάξης των 60 ευρώ το κυβικό. Οι τιμές πέρυσι είχαν μια μικρή πτώση, όμως φέτος, με το ΦΠΑ στα καυσόξυλα να ανεβαίνει στο 23%, οι τιμές είδαν και πάλι την ανιούσα. Υπάρχει, βέβαια, κόσμος ο οποίος περιμένει ακόμη να δει την τιμή στην οποία θα κινηθεί και το πετρέλαιο θέρμανσης για να αποφασίσει ποιο μέσο ενέργειας θα χρησιμοποιήσει, όμως οι προβλέψει δείχνουν ότι ακόμη και φέτος τα ξύλα θα συμφέρουν περισσότερο το ελληνικό νοικοκυριό. 

«Επιλέγουμε εγχώρια καυσόξυλα γιατί είναι καλύτερα ποιοτικά και μένουν λεφτά στον τόπο»

Ο κ. Νίκος Φωτιάδης αναφέρθηκε και στην ποιότητα των ξύλων, την οποία πρέπει να ελέγχει καλά κάθε σπίτι, ώστε να προστατεύσει τόσο τον εαυτό του, όσο και το περιβάλλον. Οι ποικιλίες ξύλου που είναι κατάλληλες για καύση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η δρυς και η οξιά, που βρίσκονται στην περιοχή μας, αλλά και το πουρνάρι και η ελιά που βρίσκονται κυρίως στα νοτιότερα.

Η Μουστικίδης- Φωτιάδης ΟΕ επιλέγει συνειδητά να πωλεί μόνο ελληνικά ξύλα και όχι εισαγόμενα. «Θεωρούμε καλό να μένουν τα λεφτά στον τόπο. Θέλουμε τα χρήματα που εμείς δίνουμε να κινούνται στην τοπική αγορά», επεσήμανε τονίζοντας ότι τα εγχώρια ξύλα είναι πολύ καλά ποιοτικώς. «Σίγουρα υπάρχουν και καλά εισαγόμενα ξύλα, αλλά ο καθένας οφείλει να ελέγχει πρώτα καλά και μετά να κάνει τις επιλογές του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.