Μονοδρομος η απεργια για τους εργαζομενους του ΟΓΑ

Τη στιγμή που βλέπουν τις απολαβές τους να έχουν περικοπεί κατά 60% τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που απογειώνεται συνεχώς το έμψυχο δυναμικό στις υπηρεσίες του Οργανισμού και τη στιγμή που αντικρίζουν με έντονη αβεβαιότητα το εργασιακό τους μέλλον, τα 21 άτομα που εργάζονται στον ΟΓΑ Κομοτηνής, εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο 500 συναλλασσόμενους ημερησίως από όλη την Περιφέρεια, έρχονται αντιμέτωποι ταυτόχρονα με την οργή και την αγανάκτηση αυτού του κόσμου- τις πιο πολλές φορές δικαιολογημένη- προκληθείσα ωστόσο από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Υπατία Καρούσου «Έρχονται όλοι και φωνάζουν γιατί δεν καταλαβαίνουν τι έκανε η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο»

«Έρχονται όλοι και φωνάζουν γιατί δεν καταλαβαίνουν τι έκανε η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο», σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Υπατία Καρούσου, εργαζόμενη στο τοπικό παράρτημα του ΟΓΑ. Όπως επισημαίνει, οι αντοχές της ίδιας και των συναδέλφων της έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους, καθώς συνάμα με την υπό αντίξοες συνθήκες άσκηση των καθηκόντων τους, έχουν να αναλογιστούν και το ζοφερό μέλλον που τους περιμένει, αναφορικά με την προοπτική αποδυνάμωσης του ΟΓΑ. «Θα κρατήσουν λένε μόνο το τμήμα συντάξεων», υποστήριξε η κ. Καρούσου, «και όταν θα γίνουμε ενιαίος φορέας το 2015 θα φύγουν σχεδόν όλοι από τον ΟΓΑ». Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Οργανισμού, ενώ έχει ήδη παραχωρήσει ορισμένες αρμοδιότητες σε λογιστές.

Υπό αυτό το πλαίσιο λειτουργίας του ΟΓΑ, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 5ημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα. Στο περιφερειακό γραφείο της Κομοτηνής η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική τις δύο πρώτες μέρες, ενώ χθες οι εργαζόμενοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του γραφείο, με τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ και συναδέλφων τους από το ΙΚΑ. Την προσεχή Παρασκευή πρόκειται να ξανασυνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα, ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της κινητοποίησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.