Μητσοτακης: 10.000 προσληψεις στην Υγεια – Στοχος οι 200 βουλευτες στο νομοσχεδιο για την ψηφο των αποδημων

Κεντρικός στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη με όσο τον δυνατόν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Είναι συμβολικό αλλά και πολύ ουσιαστικό το γεγονός ότι το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο καλούμαστε να ψηφίσουμε, ως νέα βουλή, αφορά την άρση όλων των περιορισμών και τη δυνατότητα των συμπολιτών μας οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Όπως γνωρίζετε, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό βάσει του Συντάγματος χρειάζονται 200 βουλευτές. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτή την αυξημένη πλειοψηφία, διότι θα ήταν εξαιρετικά παράξενο κόμματα τα οποία στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, στην προηγούμενη Βουλή, αυτή τη στιγμή να αλλάξουν τη στάση τους» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι έχει μια ιδιαίτερη συμβολική αξία το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί να αφορά ουσιαστικά την πλήρη πολιτική ενσωμάτωση της ελληνικής ομογένειας στις εκλογικές μας διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 200 βουλευτών ώστε αυτή η παρέμβαση να ισχύσει ουσιαστικά από τις ευρωεκλογές.

Επίσης ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση του κράτους αποτελεί έναν κεντρικό στόχο της νέας διακυβέρνησης και θα έρθει να χτίσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, πάνω στις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες υλοποιήθηκαν την προηγούμενη τετραετία. Επιπλέον ανέφερε ότι κεντρική προτεραιότητα είναι το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ του κράτους στην κεντρική και στην αποκεντρωμένη του μορφή, των περιφερειών και των δήμων.

«Θα δουλέψουμε πολύ για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό του δημοσίου, με τους δημόσιους υπαλλήλους μας, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αξιολογούνται πρωτίστως για να επιβραβεύσουμε τη δουλειά την οποία κάνουν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , υπογραμμίζοντας ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για την πρόσληψη 10.000 νέων εργαζόμενων στον τομέα της υγείας, ισχύει στο ακέραιο και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.