Μισθοι πανω απο τη ΣΣΕ απο τη Fraport Greece

Προσλήψεις 400 ατόμων, στην πλειοψηφία τους Έλληνες

Στη δημιουργία 400 νέων θέσεων εργασίας προχώρησε η Fraport Greece με τις προσλήψεις που έγιναν σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ δρομολογεί ακόμα 160 προσλήψεις στο αμέσως προσεχές διάστημα.
 
Μάλιστα, όπως αναφέρεται από την εταιρεία, το 96% των εργαζομένων είναι Έλληνες, ενώ οι μέσες αποδοχές που προσφέρονται στο προσωπικό των αεροδρόμια είναι πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες αποδοχές που θα ελάμβαναν αν η Fraport Greece ακολουθούσε μισθολογικά τη ΣΣΕ.
 
Παράλληλα επισημαίνεται ότι οι μέσες αποδοχές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες όταν γίνει η ανάληψη των αεροδρομίων, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα αεροδρόμια θα εργάζονται σε καθεστώς βαρδιών οπότε τυχόν έξτρα (π.. νυχτερινή απασχόληση, Κυριακές/Αργίες) θα προσαυξάνουν ακόμα περισσότερο τις μηνιαίες αποδοχές.
 
Παράλληλα η Fraport Greece υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα. Η Fraport Greece θα καλύψει το σύνολο των αμοιβών του προσωπικού που ανέρχεται σε 10,5 εκατ. ευρώ ετησίως.
 
Με την έναρξη της παραχώρησης ξεκινούν επενδύσεις σε αερολιμενικές υποδομές ύψους 20% υψηλότερες από τη συμβατική υποχρέωση (330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020). Στη συνέχεια, και έως το τέλος της διάρκειας της παραχώρησης, θα γίνουν και πρόσθετες επενδύσεις για τη συντήρηση, την αναβάθμιση και την επέκταση των υποδομών, ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η επιβατική κίνηση που θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
 
Ήδη έχουν προγραμματιστεί σημαντικές παρεμβάσεις και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, προκειμένου να γίνουν ελκυστικά στους τουρίστες και τις αεροπορικές εταιρείες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.